[Žinios trumpai] Didysis pabėgimas į Lietuvą sudrebino Rusiją: visa be išimties prokremliška žiniasklaida tiesiog ūžia, skelbiama apie galimą sąmokslą (Video)  ()

Ksenija Sobčak skubiai paliko Rusiją dėl jai iškeltos baudžiamosios bylos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ksenija Sobčak, tariama Rusijos diktatoriaus Vladimiro Putino krikšto dukra, skubiai paliko Rusiją dėl jai iškeltos baudžiamosios bylos. Visa ši istorija gali būti tiesiog surežisuota.

Tokiai nuomonei pritaria daugelis Rusijos, Ukrainos žurnalistų ir politikų.

Sobčak pabėgimas iš Rusijos šiandien yra pagrindinis šalies žiniasklaidos įvykis, apie kurį kalba visa be išimties prokremliška žiniasklaida. Demonstruojamas vaizdo įrašas, kaip ji kerta sieną su Lietuva, vykdoma krata jos sodyboje.

Pranešama, kad žurnalistė, esą, tapo kaltinamąja baudžiamojoje byloje dėl pinigų reketo iš aukšto rango asmens už kompromituojančios medžiagos neskelbimą. Suimtas Sobčak komercijos direktorius.

Visa ši istorija gali būti surežisuota. Tokią nuomonę feisbuke išsakė žurnalistas Ivanas Jakovina. Jis įtaria, kad, tikėtina, Putino krikšto dukrą norima parodyti kaip režimo auką, siekiant ją įtaisyti Vakaruose.

„Istorija apie Sobčak „persekiojimą“ yra paprasta operacija, siekiant ją įkurdinti Vakaruose. Nė akimirkos nepatikėsiu, kad kažkas ketina ją teisti ir įkalinti“, - rašė Jakovina.

 

Iš Rusijos Federacijos pabėgęs verslininkas, buvęs „Jukos“ vadovas tai, kas nutiko Sobčak, taip pat laiko inscenizacija. Tačiau tikslas, jo nuomone, yra nukreipti visuomenės dėmesį nuo negražios istorijos su Rusijos propagandisto Antono Krasovskio raginimu dėl Ukrainos vaikų genocido.

„Prireikė mažiau nei dienos, kad Rusijos visuomenės dėmesys būtų nukreiptas nuo valstybinės propagandos raginimų žudyti ukrainiečių vaikus prie Putino krikšto dukters Sobčak nuotykių aptarimo“, – rašė jis socialiniame tinkle „Twitter“.

 

Savo nuomone apie šią istoriją feisbuke pasidalijo Ukrainos Aukščiausiosios Rados deputatas Oleksijus Gončarenka:

„Nenustebsiu, kad ji dabar taps pabėgėle Europoje ir pradės verkšlenti, kaip ją spaudžia Motina Rusija. Tačiau nepamirškime, kad Ksiuša Sobčak tylėjo ir nesmerkė karo, žaidė žaidimą kaip „sąžininga žurnalistė“, rašė straipsnius, kaip gelbėjo nuo mobilizacijos (iš tikrųjų, ne) ir kokia ji liberalė (iš tikrųjų ne). Visada propagavo Kremliaus naratyvus, tik vienur mažiau, kitur daugiau“.

Jis taip pat suabejojo ​​istorija, kad Sobčak pavyko pabėgti iš šalies, apgaunant Rusijos saugumo tarnybas. Jei FSB būtų norėję, būtų ją suėmę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(121)
(6)
(115)

Komentarai ()