[Žinios trumpai] Kažkas stipriai pasikeitė Baltarusijoje: skelbiama apie labai neįprastą kariuomenės judėjimą  ()

Stebėjimo grupė pranešė, kad Baltarusijos kariuomenė gabena techniką į nuolatinės dislokacijos vietas. Tačiau taip pat tęsiasi Rusijos kariuomenės perkėlimas į Baltarusijos Respublikos teritoriją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Organizacijos „Belarusian Gayun" aktyvistai atliko geležinkelių veiklos Baltarusijos Respublikoje analizę, siekdami išsiaiškinti, kaip vyko Baltarusijos ginkluotųjų pajėgų rotacija nuo spalio 15 iki 22 d. Tai teigiama organizacijos „Telegram" kanale.

Ataskaitoje rašoma, kad per pastarąją savaitę stebėsenos grupė šalies geležinkeliuose užfiksavo karinės technikos judėjimo padidėjimą. Pranešama, kad dažniausiai technika perkeliama iš Bresto, Zjabrovkos, Jelsko, Lelčico, Ivanovo, Stolino, Lunineco ir Vitebsko.

 

Taip pat pranešama, jog didžioji karinės technikos dalis buvo išvežta iš pasienio zonų. Kalbame apie 6-osios atskirosios gvardijos mechanizuotosios brigados, 11-osios atskirosios gvardijos mechanizuotosios brigados, 5-osios atskirosios specialiosios paskirties brigados ir 103-iosios atskirosios gvardijos desantininkų brigados techniką.

Aktyvistai pranešė, kad judėjo vikšrinės transporto priemonės, įskaitant tankus T-72b (3), pėstininkų kovos mašinas BMP-2, kovinę žvalgybinę mašiną BRM-1K, daugiafunkcinius amfibinius šarvuočius MT-LB, taip pat 122 mm SAU 2S1 savaeigės pulko haubicos „Gvozdika", šarvuotos transporto-kovinės mašinos.

 

„Tiesą sakant, šiandien stebėtojų grupė mato, kad iš tiesų didžioji dalis Baltarusijos Respublikos ginkluotųjų pajėgų technikos iš pasienio teritorijų grįžo atgal į nuolatinės dislokacijos vietas Baltarusijoje. Likusios pajėgos buvo permestos prie pagrindinių kelių", – rašoma pranešime.

Kalbant apie Rusijos karių judėjimą Baltarusijoje, jų perkėlimas yra tęsiamas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(67)
(10)
(57)

Komentarai ()

Susijusios žymos: