[Žinios trumpai] Ukraina skelbia, kas nutiko prie Chersono: iškilo nelaukta kliūtis, rusai turi dar didesnę problemą  ()

Šiuo metu Ukrainos kariuomenė naudoja teritorijų išlaisvinimo taktiką „kilometras po kilometro, žingsnis po žingsnio“ ir tai darys toliau, sakė gynybos ministras.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų puolimas Chersono srityje dėl oro sąlygų šiek tiek sulėtėjo – šalies pietuose lyja. Tai pareiškė gynybos ministras Oleksijus Reznikovas duodamas interviu Amerikos televizijos kanalui „Fox News“.

Anot jo, Ukrainos kariuomenė naudoja teritorijų išlaisvinimo taktiką „kilometras po kilometro, žingsnis po žingsnio“.

„Šiuo metu dėl oro sąlygų, turiu galvoje liūčių, tai mus šiek tiek pristabdė, bet mes naudojame taktiką – žingsnis po žingsnio ir kilometras po kilometro ir išlaisviname savo kaimus. Ir toliau tai darysime“, – sakė jis.

Ministras taip pat pažymėjo, kad visus tiltus per Dnieprą kontroliuoja Ukrainos ginkluotosios pajėgos, todėl Rusijos kariai negalės bėgti iš Chersono, kaip buvo Charkivo srityje. Reznikovas taip pat nelabai tiki gatvės kovų regiono centre galimybe.

 

„Jiems rizikinga likti Chersone, nes tada jie negalės pabėgti, kaip buvo Iziume“, – sakė jis.

Oleksijus Reznikovas pabrėžė, kad karas su Rusija šiuo metu yra trečiame etape – ginkluotosios pajėgos pamažu išlaisvina teritorijas. Pirmajame etape reikėjo stabdyti Rusijos kariuomenę, antrajame – stabilizuoti padėtį visoje fronto linijoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(147)
(1)
(146)

Komentarai ()