[Žinios trumpai] Rusija sparčiai praranda ugnies jėgą - Arestovičius skelbia, kas vyksta (Video)  ()

Oleksejus Arestovičius atskleidė rimtą Rusijos armijos problemą, kurią galima apibūdinti trimis žodžiais: didžiulis amunicijos trūkumas.

„Greitai krenta į bedugnę" – O. Arestovičius pasakė apie Rusijos armijos situaciją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai O. Arestovičius kalbėjo interviu su Inga Mezerya metu, kurį galima žiūrėti „YouTube" kanale.

Pokalbio metu OPU vadovo patarėjas pažymėjo, kad Rusija dar liepą turėjo problemų su „Kalibr" (rusiškų sparnuotųjų raketų grupė), tačiau jos toliau buvo gaminamos naudojant šešėlinę ginklų rinką ir kai kurių Vakarų tarptautinių firmų paperkamumą. „Jie pagamino daug mažiau, nei paleido, grubiai tariant, paleido šimtus, bet pagamino jų tik dešimtis.

Tačiau vis tiek rusai gali šaudyti ir dabar, nes iš dalies turi rezervų, o iš dalies – produkcijos. Tas pats pasakytina apie personalą ir įrangą, kuri ištraukiama iš sandėlių. Bet mes juos pamažu išsekiname", – sakė O.Arestovičius. Po to politikas teigė, kad 60% įsibrovėlių naudojamų minosvaidžių sviedinių yra trečios ar penktos kategorijos.

Anot jo, ketvirtos kategorijos šaudyti draudžiama, tačiau tai galima daryti tik nuodugniai sviedinį apžiūrėjus ir patikrinus. Penktosios paprastai subyra į dulkes jį paėmus, o trečiosios kategorijos yra tas, kurį reikia taisyti ir papildyti. „Štai dabar jie visą šitą amuniciją praleidžia per lauko ir gamyklų cechų sistemas, kurios leidžia sąlyginai padaryti juos tinkamus praktiniam šaudymui. Vadinasi, rusų situacija yra labai problemiška, nes artilerija yra jų ugnies galios pagrindas. Be stiprios artilerijos jie nieko negali padaryti.

 

Dabar įsivaizduokite, kokios jų perspektyvos, pavyzdžiui, iki vasario mėn. Ir nepaisant to, kad jie iš Baltarusijos išvežė 100 000 tonų amunicijos, o panaudojo apie 700 000 tonų, tad Rusija sparčiai krinta į bedugnę tiek karine, tiek ekonomine ir socialine prasme", – reziumavo O. Arestovičius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(98)
(2)
(96)

Komentarai ()

Susijusios žymos: