Neįtikėtina, ką daro Kremlius: Bisau Gvinėjos prezidentas atvežė specialią žinią Zelenskiui nuo Putino (Video)  ()

Umaru Sissoku Embalo paskelbė apie Kremliaus ketinimą „pastatyti tiltus dialogui" su Ukraina.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bisau Gvinėjos prezidentas V. Zelenskiui atnešė V. Putino „signalą". Pastaruoju metu vis dažniau pasigirsta pareiškimų iš Maskvos apie būtinybę atnaujinti tarp Ukrainos ir Rusijos taikos derybas. Ypač aktyviai Kremlius su tokiais pranešimais pradėjo veikti Rusijos kariuomenės traukimosi iš Charkivo srities, Limano palikimo Donecko srityje ir galimo RF pasitraukimo iš Chersono fone.

Dar vieną „signalą" apie Rusijos valdžios norą sėsti prie derybų stalo į Kyjivą atvežė Bisau Gvinėjos prezidentas Umaru Sissoku Embalo.

Tai Ukrainos lyderis Volodymyras Zelenskis patvirtino kalbėdamas bendroje spaudos konferencijoje su minėtos Afrikos šalies vadovu. Bisau Gvinėjos prezidentas informavo Ukrainos kolegą apie Rusijos ketinimą „pastatyti tiltus dialogui“. Atsakydamas V. Zelenskis sakė, kad norint nutiesti tiltus tarp valstybių, pirmiausia reikia sustabdyti infrastruktūros naikinimą.

 

„Tada bus galima ateityje apie kažką kalbėti", – sakė Ukrainos prezidentas. Savo planus atnaujinti santykius Maskva perdavė per Bisau Gvinėjos lyderį, kuriam V. Zelenskis sakė, jog reikia pradėti taisyti situaciją nuo Juodosios jūros atblokavimo. Komentuodamas Rusijos pusės pareiškimus apie tariamus Ukrainos ketinimus „panaudoti nešvarią bombą", Ukrainos vadovas pabrėžė, kad grėsmė kyla iš Rusijos Federacijos, kuri užgrobė Zaporožės atominę elektrinę ir grasina pakenkti Kachovkos hidroelektrinei.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(41)
(0)
(41)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: