[Žinios trumpai] Maskvos merija sužinojo, kas Ukrainoje nutiko jų darbuotojui: tai padarė didžiulį įspūdį, prasidėjo neįtikėtini įvykiai  ()

Maskvos vyriausybė prarado beveik 30% savo darbuotojų, kai fronte Ukrainoje žuvo mobilizuotas jų kolega.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-10-27 [Žinios trumpai] Maskvos merija sužinojo, kas Ukrainoje nutiko jų darbuotojui: tai padarė didžiulį įspūdį, prasidėjo neįtikėtini įvykiai  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš Maskvos mero kabineto prasidėjo didžiulis žmonių „nutekėjimas". To priežastis – vieno iš vyriausybės padalinių vadovo Aleksejaus Martynovo, mobilizuoto į karą Ukrainoje, mirtis.

Anot „Vertka", pareigūno mirtis padarė didelį įspūdį jo kolegoms, dėl to Maskvos valdžia jau neteko beveik 30% netgi Rusijos Federaciją palikusių darbuotojų. Labiausiai personalo trūkumas pastebimas sveikatos, švietimo, būsto ir komunalinių paslaugų bei kituose skyriuose.

Dažniausiai iš Rusijos bėga sistemų administratoriai, programuotojai ir kiti IT specialistai. Laiku negavę atidėjimo nuo šaukimo į armiją, paprasti darbuotojai palieka Rusijos teritoriją nepateikę prašymo atleisti iš darbo ir nepranešę vadovybei. Prie bėgančių iš Rusijos Federacijos armijos taip pat prisijungė federalinių departamentų, pavyzdžiui, Centrinio banko, Skaitmeninės plėtros ministerijos ir Švietimo ministerijos, darbuotojai, taip pat federalinio lygmens ministerijoms pavaldžių įstaigų tarnautojai: jie dar negavo ir žadėtos rezervacijos.

 

Iš šalies masiškai išvyksta įvairių valstybinių įmonių darbuotojai, o į Kirgiziją išvyko visa Rusijos futbolo sąjungos vadovybė. Spalio pradžioje žiniasklaida rašė, kad, įvairiais skaičiavimais, paskelbus apie mobilizaciją šalyje, Rusiją paliko apie 1 mln. gyventojų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(84)
(1)
(83)

Komentarai ()

Susijusios žymos: