[Žinios trumpai] „Džihadas Ukrainoje“ sukėlė musulmonų bangą - skelbiama galinga Maschadovo sūnaus kalba  ()

„Apsaugoti savo namus nuo priešo, štai kas yra džihadas“: Maschadovas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-10-27 [Žinios trumpai] „Džihadas Ukrainoje“ sukėlė musulmonų bangą - skelbiama galinga Maschadovo sūnaus kalba  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rimti praradimai „kadyrovcų“ gretose Chersono srityje, išprovokavo piktas, oficialaus Čečėnijos lyderio Ramzano Kadyrovo kalbas, kuris akcentavo „kovos su satanistais“ idėją ir paskelbė „šventąjį karą“ Ukrainai. Ši  kalba sukėlė Anzoro Maschadovo, nepripažintos Rusijos Ičkerijos respublikos prezidento sūnaus, reakciją. Savo nuomone jis pasidalijo savo „Facebook“ paskyroje.

Maschadovas teigė, kad Kadyrovas turės atsakyti už kiekvieną savo žodį ir, greičiausiai, tai turės padaryti šiame gyvenime.

„Tai joks džihadas, kai vyksti į svetimą kraštą dėl karo tos šalies, kuri šimtmečius žudė tavo žmones. Kare, kuri pradėjo Jelcinas ir tęsia Putinas, per pastaruosius trisdešimt metų, žuvo daugiau nei 300 tūkstančių čečėnų. Apsaugoti savo namus nuo priešo, štai kas yra džihadas“, – pabrėžė Maschadovas.

Jo nuomone, Kadyrovas turi daug nuodėmių. Viena iš jų – lengvabūdiškas požiūris į tikėjimą Alachu. Į melagingas priesaikas ir pažadus teks atsakyti Paskutiniojo Teismo dieną.

 

Visi Kadyrovo pasisakymai atrodo beprotiški, ypač karštas jo pasirengimas varyti čečėnų jaunimą į mūšį vardan svetimų interesų.

Džihadas negali būti karas su Ukraina. Šventasis karas  tai yra kelias į gerovę ir taiką savo žmonėms, kelias į saugumą. Tai kova už nepriklausomybę, atsiskiriant nuo Rusijos. 

Maschadovas įsitikinęs, kad Kadyrovas bus nubaustas, o bausmė bus įvykdyta pagal vietinius papročius. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(309)
(0)
(309)

Komentarai ()

Susijusios žymos: