[Žinios trumpai] „Z kanalai“ skelbia apie baisias atakos pasekmes: Rusijos flagmane didelė skylė, nukentėjo ir dar vienas laivas  ()

Rusijos propagandos kanalai patvirtina, kad per naktinę ataką dronai apgadino Rusijos karinį laivą „Admiral Makarov“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per skelbiamą bepiločių ataką spalio 29-osios naktį Sevastopolio įlankoje buvo apgadinta RF ginkluotųjų pajėgų Juodosios jūros laivyno fregata „Admiral Makarov“. Jis tapo Juodosios jūros laivyno flagmanu nuskendus raketiniam kreiseriui „Moskva“.

Ukrainos šaltiniai pirmieji pranešė apie žalą laivui. Dabar apie tai rašo Rusijos propagandiniai „Z kanalai“, tačiau oficialaus patvirtinimo apie nuostolius kol kas nėra, skelbia Dialog.UA.

Naktį Sevastopolio gyventojai pabudo nuo galingų sprogimų. Vietos okupacinė valdžia ryte pranešė, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos atakavo Rusijos laivyną dronais-kamikadzėmis. Jie patikino, kad visus skrendančius dronus numušė oro gynyba, žalos nebuvo. Bet būta ir plaukiančių dronų-kamikadzių. Ar jiems pavyko ką nors pasiekti, informacijos trūksta.

Tačiau, matyt, užpuolikams ne viskas taip gerai sekasi. „Ankstų rytą iš Odesos srities Sevastopolio kryptimi išvyko mažiausiai 15 pusiau povandeninių ir skrendančių dronų-kamikadzių... Žala - skylė minų laive ir fregatoje „Admiral Makarov“, – praneša Rusijos propagandos šaltiniai.

 

Svarbu pažymėti, kad, anot Ukrainos šaltinių, atakos metu buvo apgadintas ne tik „Admirolas Makarovas“, bet ir dar trys Rusijos karo laivai, taip pat Juodosios jūros laivyno bazė. Šiuo metu oficialios informacijos nėra, bet Rusija kalba apie „teroristinę ataką“. Ji tikrai vyko ir žalos greičiausiai buvo, bet ji nėra detalizuojama.

(237)
(4)
(233)

Komentarai ()

Susijusios žymos: