Mobilizacija baigta: ISW skelbia, kaip pasikeitė Rusijos karinė galia  ()

ISW: mobilizacija nepadės Putinui laimėti kare prieš Ukrainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos pajėgos nepadarė reikšmingos pažangos nei Bachmuto srityje, nei Donecko srityje, nei bet kur kitur fronto linijoje.

Tai pareiškė JAV karo studijų instituto (ISW) analitikai.

Analitikai taip pat priminė, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu paskelbė apie dalinės mobilizacijos pabaigą. Šoigu teigimu, Rusija jau sutelkė 300 tūkst. žmonių.

Tuo pat metu, kaip teigiama pranešime, V. Putinas pripažino, kad Rusijos Federacija patyrė problemų dėl logistikos ir mobilizuotų pajėgų tiekimo. Tačiau tada jis klaidingai pažymėjo, kad šios problemos buvo susijusios tik su „pradiniu mobilizacijos etapu“. Spėjama, kad mobilizacija Rusijos Federacijoje sustojo dėl rudens šaukimo, kuris Rusijos Federacijoje prasidės lapkričio 1 d.

„Šiuo metu įvykdyta mobilizacija greičiausiai neturės lemiamos įtakos Rusijos Federacijos kovinei galiai. Putinas apibūdino 50:50 santykį tarp mobilizuoto personalo kovinėms ir paramos operacijoms Ukrainoje. Jei šis santykis taikytinas apskritai, tai rodo, kad iš viso 150 000 mobilizuotų kariškių, baigę mokymus, bus dislokuoti kovinėms operacijoms Ukrainoje“, – teigiama pranešime.

 

Tačiau analitikai teigė, kad prastai parengtų mobilizuotų karių siuntimas tik sulėtintų Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(35)
(2)
(33)

Komentarai ()