Ukraina jau pagavo kampą, ką reikia daryti su rusų „mobikais“: jiems tai košmaras, iš karto čiuožia stogas  ()

„Žuvo 50, sužeista iki 130“, – apie Ukrainos ginkluotųjų pajėgų reidą į rusų „mobikų“ pozicijas pasakojo Rusijos žiniasklaida.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mobilizuoti rusai Ukrainoje patiria didelių nuostolių, nes Rusijos vadovybė be jokio pasiruošimo juos išmetė į sunkiausius fronto sektorius, bandydama užkamšyti skyles Rusijos gynyboje. Žuvusių, sužeistų ir paimtų į nelaisvę rusų skaičius siekia šimtus.

Bendri Rusijos mobilizuotų žmonių nuostoliai siekia iki 700 žuvusiųjų ir dar 1400 sužeistų. Tikslių duomenų apie belaisvius nėra, bet kalbama apie šimtus.

Tai pranešė Rusijos karinis „Telegram“ kanalas „Volya“, paskelbęs informaciją, remdamasis šaltiniais Rusijos vadovybėje.

Pirmieji mobilizuoti į kovos zoną pradėti vežti jau rugsėjo 23 d. Jie buvo Belgorodo srities gyventojai. Rugsėjo 24-26 dienomis prie jų prisijungė Lipecko, Kursko, Briansko, Voronežo, Saratovo sričių gyventojai.

Mobilizuotieji be jokio pasiruošimo iškart pateko į fronto liniją. Belgorodo ir Lipecko mobilizuotieji sugebėjo patekti į katilą prie Limano. Mobilizuotieji iš Kursko, Briansko, Voronežo ir Belgorodo buvo išssiųsti prie Svatovo ir Kreminos. Pozicijas į vakarus ir šiaurę nuo Svatovo užėmė atvykę Saratovo, maskviečiai ir Volgogrado gyventojai.

Ukrainiečiai greitai suprato su kuo turi reikalų. Per pirmas dvi savaites jie paėmė į nelaisvę 90–120 žmonių. Mobilizuotieji Kreminoje pateko į artilerijos ir minosvaidžių atakas, taip pat Ukrainos mobiliųjų būrių ir sabotažo grupių atakas. Spalio pradžioje Kreminoje buvusio rusų karininko teigimu, mobilizuoti buvo išsigandę, daugelis buvo demoralizuoti.

 

„Čia kariai nusistebėjo dėl netvarkos. Ir šie vaikinai iš tikrųjų yra civiliai. Net neįsivaizduoju, kaip jiems nenučiuožė stogas. Jokių įsakymų, jokio ryšio. Sustato juos į pozicijas, net nepasako, kur priešas, kur laukti. Jie sėdi. Šaudymas prasideda. Gerai, jeigu be sprogimų. Užtenka vien triukšmo, kad pasislėptų ir nekištų į lauką nosies. Jei sprogimai, tai sužeistųjų žvilgsnis ir riksmai veikė vienareikšmiškai, žmonės tiesiog pradėjo kristi iš savo pozicijų. Jų nuostoliai nebuvo per dideli, bet jų užteko. Kiek žinau, man būnant šioje vietovėje, žuvo 50 žmonių, iki 130 buvo sužeista, dar apie tuziną paimta į nelaisvę“, – sako RF ginkluotųjų pajėgų karininkas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(211)
(4)
(207)

Komentarai ()