Ukraina jau turi galingą ginklą prieš Prigožino „Wagnerio liniją“ – štai kas laukia betoninių „drakono dantų“ (Foto, Video)  ()

Atsakymas yra M58 MICLIC – išminavimo mašina, kuri neabejotinai tinka pralaužti Rusijos armijos gynybą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų žinioje buvo pastebėta itin įdomi transporto priemonė M58 MICLIC (Mine Clearing Line Charge). Ši sistema skirta nuotoliniam išminavimui ir priešo gynybos linijų sunaikinimui.

Tai yra amerikietiška sovietinio UR-77 versija, kurios veikimo principas panašus: iššauna raketinį sviedinį su sprogstamosios medžiagos pripildytu trosu; sviedinys ištempia sprogmenį link užminuoto ploto.

Naujieną Ukrainos kariuomenės gretose pastebėjo „Ukrain Weapons Tracker“. Atrodo, kad nuotrauka daryta palyginti neseniai.

Nereikėtų nuvertinti Ukrainos gynybos pajėgų, turinčių tokią sistemą, svarbos, nes Rusijos okupantai aktyviai bando sukurti betoninę gynybą, vadinamąsias „Wagnerio linijas“ ir jau kasa apkasus kairiajame Dniepro upės krante pietuose.

 

Ir ne tik tai, kad M58 MICLIC turi galimybę išvalyti minų laukus, jis taip pat veiksmingas būtent prasibrauti per tokias gynybos linijas. Kaip tai vyksta praktiškai, žiūrėkite toliau pateiktame vaizdo įraše:

M58 MICLIC gali išvalyti apie 100 m ilgio ir 8 m pločio taką. Bendras sprogstamosios medžiagos kiekis viename linijos užtaise yra daugiau nei 1,2 tonos. Tačiau turėtume pastebėti, kad raketos skrydžio nuotolis yra palyginti mažas: tik apie 60 metrų nuo kabelio galo iki paleidimo priemonės. Štai kodėl yra net speciali sistemos versija, pagrįsta M1 „Abrams“ tanku.

 

 

Dar viena svarbi detalė yra ta, kad M58 MICLIC pristatymas nebuvo niekaip pažymėtas ir, greičiausiai, JAV teikiamos pagalbos sąraše jis kartu su kita susijusia įranga buvo pažymėtas tiesiog kaip „minų valymo įranga“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(106)
(2)
(104)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()