[Žinios trumpai] „Malta mėsa“, - „mobikai“ šokiruoti, kas nutiko fronte, Putino veiksmai šiurpina net ukrainiečius (Video)  ()

Rusijos žiniasklaida praneša apie viso bataliono žūtį.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-11-07 [Žinios trumpai] „Malta mėsa“, - „mobikai“ šokiruoti, kas nutiko fronte, Putino veiksmai šiurpina net ukrainiečius (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lapkričio 5 dieną, Rusijos žiniasklaidoje pasirodė žinia apie Voronežo srities mobilizuotų gyventojų grupę, kuri buvo perkelta į fronto liniją Donbase ir patyrė didžiausius nuostolius dėl tris dienas trukusio apšaudymo.

Vieno mobilizuotojo sesuo Julija „Doždj“ kanalui pasakojo, kad jos brolis Aleksandras iš Voronežo srities buvo pašauktas spalio 16 d. Spalio 31 d. jis buvo nuvežtas į dalinį Valuikų miestelyje, Belgorodo srityje. Netrukus vyras spėjo paskambinti ir pasakyti, kad jie pervežami į Luhansko sritį. Po šio skambučio ryšys su juo nutrūko.

Aleksandras vėl paskambino lapkričio 5 d. Jis pasakojo, kad lapkričio 1 dieną jie buvo atvežti į Luhansko sritį ir nedelsiant išsiųsti į fronto liniją.

„Komandai pasakė, kad mes esam mėsa, nes čia atvežti, anksčiau ar vėliau, būsime nužudyti. Jie davė vieną  kastuvą 30 žmonių ir liepė patiems kasti apkasus“, –  Julija atkartojo brolio žodžius.

Kito mobilizuotojo sesers Jekaterinos Bražnikovos teigimu, „mobiliams“ nebuvo duota nei ginklų, nei amunicijos. Jiems buvo įteiktos keturios granatos ir jie turėjo rankomis kasti žemę.

 

Jos brolis, Viktoras Stegancevas, iš Valuikų atsidūrė Luhansko srityje. Jekaterinos teigimu, batalione, dislokuotame iš Valuikų į Luhansko sritį, buvo apie 560 žmonių. Po apšaudymo, kai išgyvenusieji susirinko kartu, jų buvo 31. Kitų įsibrovėlių likimas niekam nežinomas. Dabar išlikę rusai slepiasi apleistuose Svatovo namuose. APU neleidžia jiems pabėgti.

„Vadas jiems pasakė: „Grįšite iš čia maltos mėsos pavidalu“, – brolio žodžius pakartojo Jekaterina.

Makejevkos gyvenvietėje, 30 km į pietvakarius nuo Svatovo, okupantai pateko į „denacizaciją“. Likusių mobilizuotųjų žmonos jau paviešino vaizdo žinutę ir maldauja gelbėti jų vyrus iš fronto. Sako, net kastuvų neužtenka kasti apkasų.

 

„Anksčiau maniau, kad Rusijos valdžia taip negailestingai naikina tik mobilizuotus iš Donbaso, kurių nesigaili. Bet pasirodo, kad jie visų nekenčia, savo piliečius jie naikina lygiai taip pat. Atrodo, kad jie tiesiog daro mėsmalę po mėsmalės, o Putino tikslas yra tiesiog nužudyti daugiau žmonių. Rusai, ukrainiečiai – nesvarbu“, – komentavo žurnalistas Denisas Kazanskis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(76)
(0)
(76)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: