[Žinios trumpai] Skelbiama apie Bideno patarėjo Sullivano derybas su Kremliumi - siekia užkirsti kelią eskalacijai  (2)

Pastaraisiais mėnesiais J. Bideno patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Jake'as Sullivanas vedė konfidencialias derybas su Rusijos prezidento padėjėju tarptautiniais klausimais Jurijumi Ušakovu ir Saugumo Tarybos sekretoriumi Mykola Patruševu.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-11-07 [Žinios trumpai] Skelbiama apie Bideno patarėjo Sullivano derybas su Kremliumi - siekia užkirsti kelią eskalacijai  (2)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

The Wall Street Journal" rašo apie tai remdamasis savo šaltiniais.

„Patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Jake'as Sallivanas palaiko ryšius su V. Putino tarptautinių reikalų padėjėju Jurijumi Ušakovu. J. Sullivanas taip pat bendravo su savo tiesioginiu kolega Rusijoje Mykolu Patruševu", – pažymima leidinyje.

WSJ šaltinių teigimu, derybų tikslas buvo užkirsti kelią karo Ukrainoje eskalacijai, ypač Rusijos grėsmei panaudoti branduolinį ginklą. Taip pat, anot leidinio, siekta išlaikyti atvirus JAV ir Rusijos Federacijos komunikacijos kanalus, o ne diskutuoti apie karo Ukrainoje baigties sprendimą.

 

Keletas JAV pareigūnų teigė, jog J. Sullivano administracija siekia užmegzti ryšį su Rusija, nors kiti aukšto rango politikai mano, kad derybos dabartinėje diplomatinėje ir karinėje aplinkoje nebūtų vaisingos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(7)
(-2)

Komentarai (2)