„Viskas vyksta pagal planą“: skelbiama, kaip Putinas pateisins Chersono praradimą ir kaip tai kompensuos rusų akyse (Video)  ()

„Viskas vyksta pagal planą“: politologas atsakė, ką Putinas darys po Chersono praradimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Net po gėdingo Rusijos įsibrovėlių pabėgimo iš Chersono diktatorius Vladimiras Putinas patikins, kad „viskas vyksta pagal planą“.

Kaip interviu laidai „Groshi“ pažymėjo rusų politologas Abbasas Gallyamovas, rusai gali sąmoningai paskleisti informaciją apie savo pabėgimą iš Chersono srities, bandydami įvilioti Ukrainos karius į spąstus. Tačiau mažai tikėtina, kad Ukrainos kariuomenė į tuos spąstus įklius.

Paklaustas, ką Putinas darys, kai Chersoną išlaisvins Ukrainos ginkluotosios pajėgos, Gallyamovas šypsodamasis atsakė: „Jis sakys, kad viskas vyksta pagal planą“.

„Tai vienintelis regioninis centras, kurį rusams pavyko užimti. Chersono praradimas yra šeši mėnesiai veltui. Pasirodo, viskas veltui. Jie prarado vienintelį dalyką, kurį pavyko užimti. Todėl tai tikrai bus stiprus smūgis. Jie bando pasaldinti karčią piliulę“, – sakė Gallyamovas.

Politologas pažymėjo, kad rusai išplėtė sunkių kovų Donbase geografiją. Dabar tai ne tik Bachmuto kryptis. Anot jo, Chersono praradimą rusai bandys kompensuoti užimdami vieną iš Donbaso miestų.

 

Gallyamovas teigė, kad daugumai rusų Bachmutas sąlyginai prilygsta Chersonui, todėl nekyla papildomų klausimų dėl jo netekties, jei Bachmutas bus užimtas. Ekspertas neatmeta, kad rusai gali susprogdinti Kachovkos hidroelektrinę, sudarydami sąlygas pabėgti iš Chersono, esą jie bėga ne nuo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų, o nuo vandens.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(26)
(1)
(25)

Komentarai ()

Susijusios žymos: