Primorės krašto gubernatorius atsakė į Rusijos jūrų pėstininkų laišką: kaip šlapiu skuduru per veidą  ()

Primorės krašto gubernatorius mano, kad 155-osios jūrų pėstininkų brigados laiškas gali būti klastotė.


Internete pasirodė RF ginkluotųjų pajėgų 155-osios brigados, dabar kariaujančios Ukrainoje, Pavlovkos srityje, laiškas. Okupantai teigia, kad per keturias kovos dienas neteko 300 karių, dar krūva sužeistųjų ir dingusių be žinios.

Šiandien, lapkričio 7 d., Primorės krašto gubernatorius Olegas Kožemiako pateikė oficialų atsakymą į laišką, kuris buvo paskelbtas regiono vyriausybės puslapyje „Telegram“ kanale.

Anot jo, raštas buvo išsiųstas prokuratūrai ir atitinkamoms karinėms institucijoms, kurios turėtų jį įvertinti. Jis neatmeta, kad tai – Ukrainos specialiųjų tarnybų sukurta klastotė.

Laiške įsibrovėliai taip pat skundėsi ne tik nuostoliais, bet ir karine šalies vadovybe. Jie teigia, kad yra tiesiog išmesti į skerdimą be tiksliai apibrėžtos operacijos, todėl atsisako tęsti puolimą prieš Pavlovką.

Propaganistas Aleksandras Sladkovas jau pareiškė, kad laiškas yra tiesa. Anot jo, laiškas buvo išsiųstas ir Rusijos Federacijos gynybos ministerijai. Jis nori, kad aukščiausia Rusijos Federacijos karinė vadovybė nelaikytų žmonių „patrankų mėsa“.

 

Apie situaciją prie Pavlovkos savo puslapyje socialiniame tinkle rašė ir karingasis Chodakovskis. Anot jo, sunku patekti į miestą, nes sunku įveikti artėjimo prie Pavlovkos kelius.

Nuo Pavlovkos iki Ugledaro tik 1800 metrų, tačiau pakeliui yra vandens užtvara.

Tačiau Rusijos gynybos ministerijos atstovai jūrų pėstininkų laiško kol kas nekomentavo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(33)
(1)
(32)

Komentarai ()

Susijusios žymos: