Kinija kosmose atlieka itin slaptą operaciją - skelbiama apie paslaptingą kosminį lėktuvą ir keistą objektą  ()

Po 90 dienų kosmose paslaptingas Kinijos lėktuvas pateikė dar vieną galvosūkį JAV kariuomenei.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV kosminių pajėgų kariniai duomenys rodo, kad itin slaptas Kinijos kosminis lėktuvas prieš kelias dienas išsiuntė į kosmosą ne mažiau paslaptingą objektą. Ekspertai šiuo klausimu turi keletą prielaidų, kas tai gali būti, rašo „Futurism “.

Dar rugpjūtį raketa nešėja „Long March 2F“ iškeliavo į kosmosą iš Jiuquan kosmodromo Kinijoje. JAV kariuomenė spėliojo, jog ši raketa į kosmosą paleido įslaptintą, daugkartinio naudojimo kinų kosminį lėktuvą.

Vis dar nėra tiksliai žinoma, kas yra šis orlaivis, taip pat nežinomi jo tikslai ir savybės. Nors Kinija teigė, kad tai bandomasis eksperimentinis erdvėlaivis, kai kurie ekspertai spėja, kad jis greičiausiai primena ne mažiau slaptą JAV kosminį lėktuvą X-37B. Beje, kosmose jis jau vykdo šeštąją šnipinėjimo misiją.

Dar rugpjūtį buvo parodyti raketos, kuri į kosmosą paleido slaptą Kinijos kosminį lėktuvą, fragmentai.

Kinijai kosminio lėktuvo iškėlimas į orbitą rugpjūtį buvo antras toks paleidimas per dvejus metus. Pirmasis įvyko 2020 m. rugsėjį ir ta misija truko tik 2 dienas. Tačiau tada JAV kariuomenė užfiksavo nežinomo objekto išleidimą į kosminę erdvę šiais orlaiviais, kurie transliavo šifruotus signalus.

 

Dabar JAV kosminių pajėgų ekspertai užregistravo faktą, kad paslaptingas kosminis lėktuvas taip pat paleido nežinomą objektą, judantį ta pačia orbita kaip ir lėktuvas, maždaug 600 km aukštyje virš Žemės. Pasak ekspertų, jis taip pat skrenda arti erdvėlaivio.

Tačiau koks tai objektas, lieka paslaptimi, nes informacijos apie tai, ką kosminis lėktuvas su savimi į orbitą iškėlė dar šių metų rugpjūtį, nėra. Kinija pastaruosius tris mėnesius nepaskelbė jokios informacijos apie šį skrydį. Ir vis dar net nežinoma, kaip tiksliai atrodo tas erdvėlaivis, nors ekspertai teigia, jog jis gali būti tokio pat dydžio kaip amerikietiškas X-37B, tai yra beveik 9 metrų ilgio.

 

Kai kurie žinovai teigia, kad paslaptingas objektas gali būti palydovas, skirtas stebėti Kinijos kosminio lėktuvo skrydį. Galbūt Kinija išbando naują naudingųjų krovinių paleidimo į orbitą technologiją. Pasak erdvėlaivių sekimo astronomo Jonathano McDowello, objektas gali būti ir erdvėlaivio aptarnavimo modulis.

Ekspertai taip pat nežino, kada slaptasis kosminis lėktuvas sugrįš į Žemę, atsižvelgiant į labai ilgą jo misiją erdvėje. Tačiau JAV kariuomenė, remdamasi palydoviniais vaizdais, kurie parodė padidėjusį aktyvumą viename iš Kinijos kosmodromų, numato, kad jis netrukus nusileis ant žemės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(16)
(15)
(1)

Komentarai ()