Mūšio lauke Ukrainoje pirmą kartą pastebėtas galingas amerikiečių tandemas – tai legendinis tankų „žudikas“ (Video)  ()

Du pasaulyje labai gerai žinomi amerikiečių ginklai dabar yra Ukrainoje. Amerikos tandemas pasiruošęs sunaikinti Rusijos kariuomenę, jau būdamas Ukrainos kariuomenės rankose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Galingi BGM-71 TOW ATGM kartu su HMMWV pasiekė Ukrainą ir yra pasiruošę sunaikinti Rusijos įsibrovėlių įrangą – socialiniuose tinkluose buvo paskelbtas vaizdo įrašas apie Ukrainos M41A7 TOW ant HMMWV sumontuotą patobulintą taikinių gavimo sistemą, dislokuotą kažkur fronte.

Rusijos tankų „žudikų“ kombinacija buvo pastebėta Ukrainos pietuose, būtent Chersono srityje – tai pirmas kartas, kai BGM-71 TOW ATGM ant HMMWV buvo pastebėti fronte, o ne poligone.

Priminsime, kad prieštankinių raketų sistemos TOW rugpjūčio pabaigoje buvo įtrauktos į vieną iš JAV gynybos pagalbos paketų.

Ši prieštankinių raketų sistema buvo sukurta septintajame dešimtmetyje ir pradėta eksploatuoti 1970 m. TOW yra antros kartos ATGM su raketų valdymu (yra ribota TOW 2 RF serija su radijo kanalu, skirtas naudoti iš sraigtasparnių).

 

Naujesnėse šio ATGM versijose aptikimą ir taikymą užtikrina terminio vaizdo taikiklis ir lazerinis nuotolio ieškiklis.

Dėl to, kad ši prieštankinė sistema yra gana sunki, ji dažniausiai naudojama kartu su mobiliomis platformomis, tokiomis kaip, pavyzdžiui, HMMWV, kurių daugelis jau tarnauja su Ukrainos ginkluotųjų pajėgų daliniuose arba M2 „Bradley“ IFV, kurių pristatymas į Ukrainą dar neskelbiamas.

 

BGM-71 TOW ATGM taktinės ir techninės charakteristikos:

  • maksimalus nuotolis – 3,75 km (4,5 km TOW-2B versijoje);
  • raketos skrydžio greitis – 278-320 m/s;
  • šarvų įsiskverbimas – 430-900 mm esant dinaminei apsaugai (pastaroji – TOW-2A versijoje);
  • svoris – apie 70 kg.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(67)
(3)
(64)

Komentarai ()