JAV generolas siūlo nieko nelaukiant atakuoti Krymą su ATACMS raketomis (Video)  ()

Buvusio JAV pajėgų Europoje vado Beno Hodgeso teigimu, Ukrainos ir Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų raketų nuotolio skirtumas leidžia Rusijai žudyti civilius Ukrainoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvęs JAV pajėgų Europoje vadas generolas leitenantas Benas Hodgesas mano, kad JAV turi pakeisti savo poziciją ir perduoti Ukrainai ATACMS sistemas. Tai raketos, paleidžiamos iš HIMARS įrenginių, jų skrydžio nuotolis yra 300 kilometrų. Apie tai praneša „New Debate".

Tuo tarpu Rusija turi galimybę paleisti sparnuotąsias raketas ir bepiločius orlaivius-kamikadzes. Ir tai tęsis tol, kol Ukrainos ginkluotosios pajėgos galės smogti taškams, iš kurių Rusijos ginkluotosios pajėgos paleidžia raketas ir dronus. Štai kodėl ATACMS sistemos Ukrainai yra tokios svarbios.

Jei jau turėtų ATACMS, Ukrainos ginkluotosios pajėgos smogtų aerodromams, ginklų sandėliams ir karinio jūrų laivyno bazėms Kryme. Bet, pirmiausia reikės išlaisvinti Chersoną ir palaipsniui artėti prie pusiasalio, kol liks 80 km iki Rusijos karinių bazių Kryme - Ukrainos ginkluotųjų pajėgų turimų GMLRS raketų, skirtų HIMARS sistemai, nuotolio.

Vakarų šalys ir toliau tiekia kitus ginklus, kad padėtų Ukrainai apsaugoti piliečius ir civilius objektus nuo dronų smūgių ir Rusijos raketų.

„Smūgiai civilinei infrastruktūrai yra karo nusikaltimas, tiesioginės karinės naudos iš to negaunama. Ir tai yra taktika, kurią Kremlius taiko prieš daugumą didelių ir mažų Ukrainos miestų", - aiškino B. Hodgesas.

Karo tyrinėtojas vis dar įsitikinęs savo prognoze: iki metų pabaigos Ukrainos ginkluotosios pajėgos pasieks sienas, buvusias 2022 metų vasario 23 dieną, o iki 2023 metų vasaros deokupuos Krymą.

 

„Kodėl aš tuo įsitikinęs? Karas yra valios išbandymas. Ukrainos valia išlieka nepalaužta, tai galioja ir kariškiams, ir eiliniams piliečiams. Sprendžiant iš mano pokalbių su Ukrainos kariškiais, politikais ir eiliniais piliečiais, moralė Ukrainoje išlieka aukšta. Antra, gerėja logistika. Vakarų šalys ir toliau tiekia ginklus ir įrangą", – sakė B. Hodgesas.

Anot jo, kontrpuolimas Chersono kryptimi sulėtėjo dėl oro sąlygų: ratinėms transporto priemonėms sunku veržtis į priekį, tačiau mūšiuose vis dar dalyvauja įrenginiai ant vikšrinės važiuoklės.

 

Benui Hodgesui daro įspūdį, kaip Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas naudoja tolimojo nuotolio artileriją, kad apgadintų tiltus, todėl Rusijos kariams sunku papildyti atsargas. Tūkstančiai Rusijos karių yra apsupti, o Ukrainos ginkluotosios pajėgos „užveržia kilpą" dešiniajame Dniepro krante.

Evakuacija iš Chersono tapo Rusijos propagandos dalimi, tačiau po tokia priedanga slypi dar vienas rusų bandymas sumažinti Ukrainos gyventojų skaičių.

„Ukraina priartina karo pabaigą ir pergalę, tačiau pasaulis turėtų prisiminti, kad daugiau nei milijonas ukrainiečių moterų, vyrų ir vaikų buvo pagrobti ir deportuoti į Rusiją. Juos reikės grąžinti namo", – sakė B. Hodgesas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(131)
(3)
(128)

Komentarai ()