Iš serijos „surask 10 skirtumų“ – Kinija tiesiai šviesiai nusikopijavo vieną galingiausių Ukrainos ginklų (Foto)  (2)

Įrodytas „Bayraktar TB2“ kovinis efektyvumas lėmė tai, kad jis buvo nukopijuotas beveik vienas prie vieno.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai, kad Kinijos pramonė kartais kopijuoja arba bent jau yra įkvėpta užsienio technologijų, jau seniai nieko nestebina. Tačiau kartais toks ginklo kūrimo mechanizmas peržengia bet kokias ribas.

Pavyzdžiui, tarptautinėje aviacijos ir kosmoso parodoje „Zhuhai Airshow 2022“, kuri šiuo metu vyksta Žuhajuje, Kinijos bendrovė „China Electronics Technology Group Corporation“ (CETC) pademonstravo savo naujojo UAV maketą. Kuriame daugiau nei lengva atpažinti garsųjį „Bayraktar TB2“.

Kinijos dronas kiek įmanoma atkartoja Turkijos „Baykar“ kompanijos plėtrą. Aerodinaminis sprendimas, kėbulo forma, mazgų ir agregatų išdėstymas faktiškai identiški.

Tačiau tam tikri nekonceptualūs skirtumai vis dar egzistuoja. Visų pirma skiriasi sparnų antgalių forma, o antenos matomos viršutinėje Kinijos UAV korpuso dalyje. Greičiausiai – palydovinė navigacija ir ryšys. Čia vizualiniai skirtumai iš tikrųjų baigiasi.

 

„China Electronics Technology Group Corporation“ yra valstybinė įmonių grupė, kurioje dirba 180 000 darbuotojų ir kuri yra tarp 20 didžiausių ginklų gamintojų pasaulyje.

Šioje situacijoje, žinoma, kopijuoti išvaizdą nereiškia kopijuoti visas galimybes, susijusias su optinio stebėjimo stotimi, ryšiu, kita technine įranga ir, svarbiausia, programine įranga. Tai yra, kas „radijo bangomis valdomą lėktuvą“ paverčia visaverčiu aviacijos žvalgybos smūgio nepilotuojamu kompleksu. Ir tokiomis sąlygomis poreikis tiksliai nukopijuoti aerodinaminę schemą atrodo daugiau nei keistai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(9)
(-6)

Komentarai (2)