[Žinios trumpai] Arestovičius sutriuškino Kremliaus pareiškimą: „Rusijos kariuomenė nepalieka Chersono - tikroji tiesa yra visai kita“  ()

Rusijos kariuomenės pasitraukimas iš dešiniojo Chersono srities kranto yra karinio pralaimėjimo rezultatas, patikino Arestovičius.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-11-10 [Žinios trumpai] Arestovičius sutriuškino Kremliaus pareiškimą: „Rusijos kariuomenė nepalieka Chersono - tikroji tiesa yra visai kita“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Savo bėgimą iš Chersono ir dešiniojo regiono kranto Maskva bando pateikti kaip dar vieną geros valios gestą. Tiesą sakant, tai yra karinis pralaimėjimas. Apie tai savo „Facebook“ tinklaraštyje rašė Ukrainos prezidento biuro patarėjas Oleksejus Arestovičius.

„Teisingai: Rusijos kariuomenė nepalieka Chersono, ji yra Ukrainos gynybos pajėgų išmesta iš Chersono. Išmušta sunkiomis kovomis, patyrus daugybę nuostolių, metodiškai kramtant priešo gynybą, darbą perėjose, sunkiu ir kruvinu kariuomenės darbu“, – rašė OP atstovas.

Jis patikslino, kad šio fronto sektoriaus deokupacija dar nebaigta. Kurį laiką ten greičiausiai tęsis karo veiksmai, o po jų – „sunkus stabilizavimo priemonių laikotarpis“. Tikriausiai, kalbama apie gyvenviečių valymą nuo įsibrovėlių ir jų bendrininkų likučių.

 

Jis taip pat kreipėsi į Chersono gyventojus, kurie atlaikė 8 mėnesius trukusią Rusijos okupaciją.

„Grįžtame. Jūs grįžtate. Sveiki atvykę namo“, – emocingai pareiškė OP atstovas.

Pastebėtina, kad prezidentūros vadovo patarėjas Michailas Podoliakas labai atsargiai reagavo į žinią, kad Rusijos kariuomenė apleido dešinįjį Chersono srities krantą. Jis pažymėjo, kad apie šios teritorijos išlaisvinimą bus galima kalbėti tik tada, kai ten pasirodys Ukrainos gynybos pajėgos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(120)
(2)
(118)

Komentarai ()

Susijusios žymos: