[Žinios trumpai] Zelenskis kreipėsi į G20 lyderius: atėjo laikas sustabdyti Rusijos karą (video)  ()

„Neleisime Rusijos Federacijai stiprinti savo pajėgų", – pabrėžė Ukrainos prezidentas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis kreipėsi į G20 („Didžiojo dvidešimtuko") lyderius, susirinkusius Indonezijoje į viršūnių susitikimą.

„Atėjo laikas, kai Rusijos karas prieš Ukrainą gali būti sustabdytas", – savo vaizdo žinutėje G20 sakė Ukrainos lyderis, rašo „The Guardian".

„Mes neleisime Rusijai laukti ir kurti savo pajėgų. Esu įsitikinęs, kad dabar atėjo laikas, kai Rusijos karas turi ir gali būti baigtas", – sakė Ukrainos vadovas.

V. Zelenskis pabrėžė, kad Rusijos Federacija, norėdama baigti karą, turi išvesti savo okupacinę kariuomenę, atlyginti Ukrainos valstybei padarytą žalą, patvirtinti šalies teritorinį vientisumą.

Prezidentas taip pat paragino surengti tarptautinę konferenciją, skirtą „sustiprinti pagrindinį pokario saugumo architektūros elementą" ir užkirsti kelią Rusijos agresijos pasikartojimui.

 

G20 viršūnių susitikimas vyksta Indonezijos Balio saloje, renginys prasidėjo lapkričio 15 d., o turėtų baigtis 16 d. Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas į viršūnių susitikimą neatvyko. Į renginį atvyko Rusijos užsienio reikalų ministerijos vadovas Sergejus Lavrovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(26)
(0)
(26)

Komentarai ()