Didysis kriptovaliutų sprogimas: FTX žlugimas toks baisus, kad tyrimo ėmėsi FTB ir Bahamų policija  (32)

Vos prieš keletą dienų įvyko grandiozinis FTX žlugimas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-11-15 Didysis kriptovaliutų sprogimas: FTX žlugimas toks baisus, kad tyrimo ėmėsi FTB ir Bahamų policija  (32)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

FTX generalinis direktorius, kriptovaliutų milijardierius Samas Bankmanas-Friedas per vieną dieną prarado stulbinančius 94 proc. savo turto grynosios vertės, praneša „Bloomberg“.

FTX žlugimas buvo toks baisus, kad tyrimo ėmėsi FTB ir Bahamų policija.

FTX pareigūnai nedetalizavo neteisėtų operacijų, tačiau kriptovaliutų analizės įmonės „Elliptic“ šeštadienį paskelbtame pranešime teigiama, kad „įtariama, jog buvo pavogta 477 mln. JAV dolerių.“

Daugiau nei „663 mln. JAV dolerių įvairiais žetonais“ iš FTX piniginių buvo pervesta praėjus vos 24 valandoms, kai buvo iškelta bankroto byla, pažymėjo kriptovaliutų analizės įmonė „Elliptic“, o skirtumą „manoma, pati FTX perkėlė į saugią saugyklą“.

„Bloomberg“ teigimu, Samas Bankmanas-Friedas buvo sulaikytas ir apklaustas šeštadienį.

„Atsižvelgiant į FTX žlugimą visame pasaulyje ir laikiną „FTX Digital Markets Ltd.“ likvidavimą, finansinių tyrėjų komanda iš Finansinių nusikaltimų tyrimo skyriaus glaudžiai bendradarbiauja su Bahamų vertybinių popierių komisija, kad ištirtų, ar neįvyko koks nors nusikaltimas“, – rašoma pranešime.

 

Žinoma, Samo Bankmano-Friedo sulaikymas nebūtinai reiškia, kad jis iš tikrųjų bus kuo nors apkaltintas. Tačiau tai, kad Bahamų pajėgos ėmėsi veiksmų, yra gana įspūdingas ženklas, rodantis, kaip smarkiai FTX juos sukrėtė. Be savo pasaulinės mokesčių rojaus reputacijos, salos tauta turi ilgą istoriją kaip pagrindinė pinigų plovimo vieta, o pastaruoju metu ji iš esmės pradėjo naudoti kriptovaliutas.

Dar prieš 10 dienų FTX buvo laikoma antra pagal dydį pasaulyje kriptovaliutų platforma, kurios vertė vienu metu siekė 32 mlrd. JAV dolerių.

FTX atvejį tiria ir JAV vertybinių popierių ir biržos komisija (SEC), ir Niujorko valstijos teisingumo departamentas, rašo „The New York Times“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(0)
(19)

Komentarai (32)