[Žinios trumpai] Jau skelbiama, kur juda didžiulė Rusijos orda - bus naujos didžiulės kautynės  ()

Okupantai iš Chersono regiono negalės svariai padėti Rusijos ginkluotosioms pajėgoms Donbase: ISW analitikai išvardino priežastis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per artimiausias porą savaičių okupantai gali padidinti spaudimą Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms Donbase, nes Rusijos gynybos ministerija planuoja ten perkelti papildomų mobilizuotų karių, kovojusių Pietų fronte. Tokiai nuomonei pritaria ir Karo studijų instituto (ISW) analitikai. Siekdamas apsisaugoti nuo įsibrovėlių, Kyjivas taip pat turės perkelti naujus dalinius į Donbasą.

Šaltinis praneša, kad net ir pagal šį scenarijų okupantams nepavyks pasiekti reikšmingos pažangos Donbase. Analitikai neatmeta galimybės, kad ateityje priešas gali užimti Bachmutą, tačiau tik su didžiuliais nuostoliais.

Pastarieji įvykiai tiek Chersono, tiek Luhansko srityse parodė, kad šiandien mobilizuotieji yra ne tik prastai ginkluoti, bet ir nepakankamai pasiruošę karui. Paprastai jie siunčiami mažomis grupėmis pakeisti tuos dalinius, kurie ilgą laiką buvo fronto linijoje. Mobilizuotieji kol kas nepademonstravo, kad gali sudaryti gerai koordinuotus kovinius vienetus.

(69)
(5)
(64)

Komentarai ()

Susijusios žymos: