„Ukrainos ginkluotosios pajėgos juos gerai sumušė“ – elitiniai Putino kariai priversti keisti pozicijas (Video)  ()

Visas rusų desantininkų korpusas, atsitraukęs nuo dešiniojo Dniepro kranto, dabar yra Mariupolio rajone.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gali būti, kad Rusijos karinė vadovybė sustiprins desantininkus mobilizuotomis pajėgomis ir išmes juos į mūšį Donecko kryptimi.

Tokią nuomonę išsakė karo ekspertas Romanas Svitanas interviu „FreeDOM“ žurnalistams.

Pasak jo, pagrindinė priešo karių dalis liko kairiajame Dniepro krante kasti tranšėjų ir laikyti gynybą nuo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų. Vadinamieji elitiniai daliniai, desantininkai, buvo perkelti į Mariupolio sritį. Po to, kai jie bus papildyti mobilizuotais vyrais, jie bus perkelti į Donbasą vykdyti puolamųjų operacijų.

Dešiniajame Dniepro krante ukrainiečių priešlėktuviniai pabūklai juos gerai apšaudė. Pastaruoju metu jie nevykdė puolamųjų veiksmų, o tik gynėsi, o tai nėra būdinga tokio tipo pajėgoms.

Gali būti, kad po poilsio jie bus mesti šturmuoti Ugledarą ir Bachmutą. Tai būtų apie 15 tūkst. desantininkų arba, kitaip tariant, šešios brigados.

Lapkričio 11 dieną Rusijos kariuomenė pasitraukė iš dešiniojo Dniepro kranto, palikdama Chersoną. Tai buvo vienintelis regioninis centras, kurį priešui pavyko užimti po 2022 metų vasario 24 dienos.

 

ISW analitikai šį žingsnį pavadino didžiausiu V. Putino pralaimėjimu kare prieš Ukrainą.

Viena iš pagrindinių tokio žingsnio problemų yra greita mobilizacija, dėl kurios į mūšį buvo siunčiami kareiviai be tinkamo apmokymo ir be geros ginkluotės.

Ukrainoje patyrus visišką nesėkmę, Kremliuje vis dažniau kalbama apie derybų su Kyjivu procesą, tačiau Maskva nuolat kelia ultimatumus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(74)
(4)
(70)

Komentarai ()

Susijusios žymos: