Kremliuje tai sukels šoką: rekordiškai sugriuvo naftos kainos, OPEC+ gali sukelti tikrą laviną  ()

„Juodojo aukso“ kaina nukrito iki žemiausio lygio per du mėnesius.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-11-22 Kremliuje tai sukels šoką: rekordiškai sugriuvo naftos kainos, OPEC+ gali sukelti tikrą laviną  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmadienį, lapkričio 21 d., pasaulinės naftos kainos smarkiai nukrito ir peržengė paskutinių dviejų mėnesių minimumą, informuoja Dialog.UA su nuoroda į investing.com.

„Brent“ naftos kaina pirmadienį nukrito 5,31 proc. ir siekė 82,97 USD už barelį. Teksaso nafta WTI savo ruožtu atpigo iki 75,83 dolerio už barelį, krisdama 5,34 proc.

Kalbant apie rusišką naftą „Urals“, kol kas jos kaina siekia 70,12 USD už barelį (sumažėjimas beveik 4 proc.), tačiau tikimasi dar didesnio kritimo – mažėjančios etaloninių naftos rūšių kainos tikrai darys spaudimą žaliavoms iš Rusijos Federacijos.

Kita priežastis, dėl kurios ateityje kotiruotės sumažės dar labiau, yra Saudo Arabijos pareiškimas apie norą didinti gamybą, teigia WSJ. Taigi, JAV ir daugelio kitų pasaulio šalių kritikuojamas OPEC+ šalių susitarimas sumažinti gavybą gresia subyrėti. Ir tai dar labiau paveiks Rusijos ekonomiką.

Įdomus dar vienas momentas: gruodžio 5 dieną įsigalioja sprendimas nustatyti rusiškos naftos kainų „lubas“. Tačiau, kaip rašo Ukrainos „Telegram“ kanalo „Ukraina 365“ autoriai, kadangi „Brent“ nukrito žemiau 83 USD už barelį, o „Urals“ parduodamas su nuolaida „Brent“ 21–23 USD, tada planuojamos Rusijos naftos „lubos“ (60 USD už „barelį“) dabar kaip sankcija yra beprasmės, nes tokia būtų rinkos kaina.

 

„Kol ateis gruodžio 5 d., planuojamos „lubos“ turi būti sumažintos bent iki 40 USD“, – sako jie.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(74)
(1)
(73)

Komentarai ()