„Tai tik laiko švaistymas“ - Zelenskis paskelbė kietą kalbą apie Krymo ateitį ir taiką su Rusija  ()

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis ragina negaišti laiko svarstymams, kurie nesusiję su Krymo deokupacija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

V. Zelenskis tai pasakė interviu „Financial Times" metu, praneša  „UP".

„Suprantu, kad visi yra sumišę dėl dabartinės situacijos ir dėl to, kas bus su Krymu. Jei kas nors bus pasirengęs pasiūlyti mums būdą, kaip nekarinėmis priemonėmis deokupuoti Krymą, aš būsiu tik už. Jei sprendimas bus neįtraukti deokupacijos, o Krymas liktų Rusijos Federacijos dalis, niekas neturėtų eikvoti tam laiko. Tai beprasmiška", – pabrėžė prezidentas.

Kaip rašo leidinys, kai kurie Vakarų partneriai nerimauja, kad bet koks Ukrainos bandymas susigrąžinti Krymą gali sukelti pavojingą eskalaciją iš Maskvos pusės, galbūt net iki branduolinio ginklo panaudojimo.

V. Zelenskis pažymėjo, kad Krymo likimas yra tarptautinėje darbotvarkėje. Prezidentas taip pat sakė, kad išpuoliai prieš civilinės infrastruktūros objektus rodo, jog Maskva neketina derėtis dėl karo pabaigos.

 

V. Zelenskis pabrėžė, kad naujoji Rusijos strategija sunaikinti Ukrainos infrastruktūrą ir panardinti ją į tamsą nesusilpnins šalies ryžto išlaisvinti visas okupuotas žemes.

„Mes privalome susigrąžinti visas žemes. Jei negalite visiškai atsiimti savo teritorijos, karas tiesiog įšaldomas. Laiko klausimas, kada jis atsinaujins vėl", – aiškino V. Zelenskis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(58)
(1)
(57)

Komentarai ()

Susijusios žymos: