[Žinios trumpai] Po raketos „Ch-101“ sprogimo rastas labai nemalonus „siurprizas“  ()

„Ch-101“ - viena iš Rusijos naudojamų sparnuotųjų raketų. Jos vis dar atakuoja Ukrainos infrastruktūrą, bet nemažai jų pavyksta numušti. Jų nuolaužų tyrimai atskleidžia nemažai nemalonių staigmenų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kyjivo regione buvo rastos numuštos „Ch-101“ raketos liekanos, o joje, kaip praneša „Defense Express“, aptiktos amerikietiškos dalys. Raketos nuotraukas paskelbė Kyjivo srities nacionalinės policijos vyriausiojo direktorato vadovas Andrijus Nebitovas.

Vienoj nuotraukoje matomi Amerikos kompanijos „Vicor“ komponentai. Ši įmonė savo produktus Pentagonui tiekia pagal tiesiogines sutartis. Bendrovė tiekia elektronikos komponentus įvairiems sektoriams, įskaitant gynybos ir aviacijos.

„Defense Express“ pažymi, kad nemaža dalis produktų parduodami net „Aliexpress“. Rusija turi daugybę kelių tokiems komponentams įsigyti, nes jie nėra kažkokia slapta technologija, naudojama tik karinėje pramonėje. Šiuo atveju tai - tik srovės keitiklis. Tokių komponentų naudojimas kariniuose gaminiuose sako tik viena – Rusijos karinis-pramoninis kompleksas yra priklausomas nuo tiekimo iš užsienio. Šiuo metu Rusijos Federacijoje per metus pagaminama iki 180 „Ch-101“ raketų.

(17)
(14)
(3)

Komentarai ()