[Žinios trumpai] „Reuters“ sužinojo apie Rusijos ir Ukrainos derybas JAE: jau skelbiami rezultatai (Video)  ()

Žiniasklaida teigia, kad praėjusią savaitę susitiko Ukrainos ir Rusijos atstovai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Susitikimas vyko Abu Dabyje ir buvo skirtas apsikeitimui karo belaisviais ir Rusijos amoniako tiekimo Toljačio-Odesos vamzdynu atnaujinimui, rašo „Reuters", remdamasi savo šaltiniais.

Šis 2400 km ilgio dujotiekis yra tranzitinis Rusijos amoniako eksporto maršrutas į tarptautines rinkas per Južnyj uostą.

Įmonės, gaminančios amoniaką, kurį vėliau eksportuoja Rusija, priklauso oligarchams Dmitrijui Mazepinui ir Arkadijui Rotenbergui. Abu jie yra įtraukti į Ukrainos sankcijų sąrašą, numatantį dalinį arba visišką išteklių tranzito draudimą. Jau kelis mėnesius Kyjivas patiria tarptautinį spaudimą, kuriuo siekiama atnaujinti Toljačio-Odesos amoniako dujotiekio eksploatavimą.

Agentūros teigimu, per derybas buvo aptarta galimybė atnaujinti tranzitą, kartu apsikeičiant daugybe karo belaisvių. Šiame susitikime JT atstovų nebuvo, nors ši organizacija aktyviai dalyvauja per Ukrainos uostus tiekiant maistą.

Ukrainos ambasadorius Turkijoje Vasilijus Bodnaras agentūrai patvirtino, kad karo belaisvių paleidimas yra derybų dėl amoniako vamzdyno atidarymo dalis. Kartu diplomatas teigė nežinantis apie Ukrainos ir Rusijos delegacijų susitikimą JAE sostinėje.

 

Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas taip pat sakė nieko nežinantis apie Ukrainos ir Rusijos derybas. Tuo tarpu Ukrainos prezidento kanceliarija ketvirtadienį pranešė apie dar vieną apsikeitimą karo belaisviais. Iš Rusijos nelaisvės buvo grąžinta 50 ukrainiečių kovotojų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(29)
(0)
(29)

Komentarai ()