[Žinios trumpai] Kremlius paskelbė oficialų ultimatumą Ukrainai, Zelenskis skelbia atsakymą  ()

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis atsakė, kad vienintelė taikos sutarties sudarymo sąlyga yra visų šalies žemių, įskaitant Krymą, grąžinimas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos valdžia atvirai iškėlė Ukrainai ultimatumą dėl Rusijos raketų smūgių į Ukrainos ypatingos svarbos infrastruktūros objektus. Rusijos prezidento spaudos sekretorius Dmitrijus Peskovas pareiškė, kad Ukrainos vadovybė „turi paklusti Maskvos reikalavimams, kad užbaigtų civilių kančias“, jį cituoja „RIA Novosti“.

Peskovas tvirtina, kad Kyjjivas „turi visas galimybes sugrąžinti situaciją į normalią“. Tam, anot jo, reikia susitaikyti su Rusijos pusės reikalavimais.

Tai ne pirmas kartas, kai Maskva atvirai šantažuoja Ukrainą. Praėjusią savaitę Peskovas pareiškė, kad elektros ir šildymo trūkumas Ukrainoje yra „Ukrainos valdžios nepajėgumo“ rezultatas. Ukrainos užsienio reikalų ministerija savo ruožtu pažymi, kad tokie Kremliaus pareiškimai turėtų „atverti akis“ kai kurioms Vakarų šalims, kurios vis dar tiki derybų su Rusijos Federacija galimybe.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis į pateiktą ultimatumą atsakė, kad taikos sutarties sudarymo sąlyga yra tik viena: visų šalies žemių, įskaitant Krymą, grąžinimas, rašo „Financial Times“.

 

„Jei reikalavimai [neapima] deokupacijos ir [Krymas] lieka Rusijos dalimi, nereikia tam gaišti laiko. Tai yra laiko švaistymas", – sakė Ukrainos prezidentas.

Jis taip pat teigė mielai palaikysiantis sąjungininkų pasiūlymą nekarinėmis priemonėmis deokupuoti Krymą. Ukrainos prezidentas taip pat patikslino, kad kol taikių konflikto sprendimo sąlygų, Ukraina bandys grąžinti žemes mūšio lauke.

„Jei negalite mums grąžinti žemių, karas tiesiog įšaldomas. Laiko klausimas, kada jis atsinaujins“, - sakė Zelenskis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(140)
(1)
(139)

Komentarai ()

Susijusios žymos: