[Žinios trumpai] Stoltenbergas: „situacija labai pavojinga, NATO perveda karius į aukštą parengtį“  (1)

NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas pažymėjo, kad Aljansas šiuo metu daro viską, kad užkirstų kelią konflikto Ukrainoje eskalacijai. Kovinių grupių skaičius rytinėje NATO dalyje padidintas nuo keturių iki aštuonių, o dar daugiau karių pervedama į aukštos parengties lygį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai praneša „Suspilne".

Jo teigimu, Aljansas turėtų būti pasirengęs palaikyti Ukrainą  ir ilgalaikėje perspektyvoje.

„Taip, žinau, kad ši parama turi savo kainą. Mūsų šalyse daug žmonių susiduria su pragyvenimo išlaidų krize. Daugeliui tai sunkūs laikai. Tačiau kaina, kurią mokame kaip NATO sąjungininkai, matuojama pinigais, o Ukrainos valstybė moka kainą, kuri matuojama krauju. Ir jei leisime V. Putinui laimėti, mes visi mokėsime daug didesnę kainą, arba autoritariniai režimai visame pasaulyje sužinos, kad jie gali gauti tai, ko nori. Tai turės tiesioginių pasekmių mūsų saugumui, tai padarys pasaulį pavojingesnį", – pabrėžė NATO generalinis sekretorius.

Jis taip pat pridūrė, kad būtų didelė klaida nuvertinti Rusiją, nes ji „išlaiko didelį karinį potencialą, didelį karių skaičių, yra pasirengusi patirti didelių nuostolių ir yra nusiteikusi sukelti siaubingas kančias Ukrainos žmonėms".

J. Stoltenbergas sakė, jog 2022-ieji bus aštunti metai iš eilės, kai Europoje ir Kanadoje bus padidintos gynybos išlaidos. Iki metų pabaigos NATO išleis daugiau nei 350 milijardų JAV dolerių.

 

„Ir mes turime suvokti, kad šis karas greičiausiai baigsis tam tikrame etape prie derybų stalo. Tačiau taip pat žinome, kad šių derybų baigtis visiškai priklauso nuo jėgų mūšio lauke. Taigi, jei norime Ukrainai priimtino rezultato, garantuojančio, kad Ukraina galės vyrauti kaip suvereni, nepriklausoma demokratinė tauta Europoje, geriausias būdas tai pasiekti yra plati karinė parama jai", – apibendrino jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(126)
(0)
(126)

Komentarai (1)