Rusija visišką išėjimą iš Ukrainos gali pateikti kaip pergalę: kaip tai įmanoma?  ()

Propagandistai gali įtikinti rusus, kad karių išvedimas iš Ukrainos yra pergalė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos propagandos mašina daro didžiulį poveikį jos piliečiams ir netrukus galės juos įtikinti, kad karių išvedimas iš Ukrainos yra pergalė.

Kaip tai įmanoma, paaiškino Prezidentūros kanceliarijos patarėjas Michailas Podoliakas. Anot jo, rusai yra labai imlūs propagandiniams naratyvams.

Tuo pačiu pasaulis tikrai nereaguos į Rusijos propagandos sekamas pasakas.

„Visi jų argumentai yra prieškario argumentai. Dabar tai neveikia“, – sakė Michailas Podoliakas.

Rusams ši propaganda vis dar veiksminga. Be to, propagandistai gali pradėti propaguoti naujas idėjas, kurios yra beprotiškos normaliam pasauliui, bet gana priimtinos jų žmonėms.

„Mano nuomone, Rusijos propaganda yra veiksminga vidaus rinkoje, rusams. Mums su jumis – 0 %, galbūt 1 %. Taip, jie gali mėnesį, nuo rytojaus, sakyti, kad nugalės Ukrainą, jei išves savo kariuomenę prie Ukrainos sienų su Rusija“, – sakė Michailas Podoliakas.

 

Podoliakas patikslino, kad rusų paaiškinimas yra banalus ir pažįstamas jų piliečiams: „gali sakyti, kad laimėjo karą, nes neįleido NATO šalių į Rusijos teritoriją“.

„Paradoksalu, bet 85 % rusų tuo patikės. Jie sakys „va, mes laimėjome karą“. Dabar kalbu gana rimtai, nes Rusijos propaganda daro didžiulį poveikį jos piliečiams“, – pabrėžė Michailas Podoliakas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(74)
(3)
(70)

Komentarai ()

Susijusios žymos: