[Žinios trumpai] Kremlius gavo informaciją apie nuotaikas Rusijos regionuose: situacija baisi  ()

Žurnalistų teigimu, žmonės jaučia apatiją, nuovargį ir abejingumą. Rusijos Federacijos piliečiai dėl savo šalies ateities nėra nusiteikę optimistiškai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lapkričio pradžioje keliuose Rusijos Federacijos Rusijos regionuose prezidento administracijos įsakymu buvo surengtos apklausos apie piliečių požiūrį į karą. Ką jos parodė, rašo leidinys „Meduza", remdamasis Kremliui artimais šaltiniais.

Kaip patikslinta, pagal gautus duomenis, regionų gyventojai „nėra optimistiškai nusiteikę savo ir šalies ateities atžvilgiu".

„Tai nėra opozicija ar visiškas karo Ukrainoje atmetimas. Tai abejingumas ir apatija. Niekas neįkvepia, niekas neveda į priekį", - teigia šaltiniai.

Tuo pat metu rusų nuotaikos niekaip nesusijusios su sėkmingu Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimu ir Rusijos kariuomenės išvedimu iš okupuoto Chersono. Apklausos užsakovų teigimu, Rusijos Federacijos piliečiai nuo karo iš esmės pavargo.

Šalies agresorės gyventojai vis dažniau užduoda klausimus apie karo priežastis.

Uždarų tyrimų rezultatus patvirtina atviros nuomonių apklausos, kurias Maskvoje lapkričio pradžioje taip pat atliko nepriklausoma sociologijos kompanija „Russian Field". Ten kalbama apie sostinės gyventojų požiūrį į „specialiąją operaciją" ir mobilizaciją Rusijoje.

 

Remiantis šiais duomenimis, tik 19 % respondentų mano, kad jų gyvenimas greitai pagerės; 29 % atsakiusiųjų įsitikinę, kad padėtis pasikeis į blogąją pusę; dar 36 % teigia, kad viskas liks kaip buvę. 57 % respondentų sakė pavargę nuo karo naujienų. 

Rusijos Federacijos piliečiai taip pat atsakė į klausimą apie pagrindinius „skausmo taškus", susijusius su karu Ukrainoje. Be kita ko, rusai įvardija mobilizaciją, ekonomines sankcijų pasekmes ir „Instagram" blokavimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(70)
(2)
(68)

Komentarai ()