Žiniasklaida: Putinas taip įsiuto, kad išmetė taikos susitarimą su Ukraina  ()

Pagal dokumento projektą, okupuotos šalies pietinės ir rytinės teritorijos grąžinamos Ukrainai, įskaitant Donbasą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žiniasklaida: prieš G20 V. Putinas gavo „taikos susitarimą". Apie tai rašo leidinys „Ukrainos tiesa", remdamasis pašnekovų informacija Amerikos žvalgybos tarnybų sluoksniuose.

Pasiūlymo esmė buvo ta, kad okupuotos ir jau aneksuotos šalies Pietų ir Rytų teritorijos būtų grąžintos Ukrainai, įskaitant Donbasą. Krymo klausimą buvo pasiūlyta atidėti 7 metams.

„Rusijai tai yra vadinamojo „Putino palikimo" pagrindas, todėl susitarimas numatė 7 metams įšaldyti bet kokias kalbas apie pusiasalio statusą, taip pat spėliojimus apie Ukrainos įstojimą į NATO", – pažymima publikacijoje.

Vienas iš punktų, kurį, anot „Ukrainos tiesos" šaltinių, numatė susitarimas, buvo sustabdyti raketų atakas prieš Ukrainos kritinę infrastruktūrą. Tai esą turėjo paliudyti rusų ketinimų rimtumą.

Informaciją buvo gauta iš šaltinio Amerikos žvalgybos tarnybose. Tačiau po „šalto dušo" Rusijai G20 susitikime, kuriame  V. Putinas net nekalbėjo nuotoliniu būdu, o grupinė nuotrauka buvo atšaukta, nes daugelis nenorėjo būti vienoje nuotraukoje su rusais, Rusijos užsienio reikalų ministro S. Lavrovo lėktuvas grįžo į Maskvą jau pirmąją viršūnių susitikimo dieną, o į Ukrainą atlėkė šimtai Rusijos raketų ir bepiločių orlaivių.

 

Žurnalistai pastebi, kad po tų smūgių pasiūlymas prarado savo aktualumą. „Tačiau tai akivaizdžiai ne paskutinis bandymas rasti kokį nors diplomatinės išeities iš V. Putino karo variantą", – pažymi leidinys.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(23)
(1)
(22)

Komentarai ()

Susijusios žymos: