[Žinios trumpai] Ukraina gaus super ginklą iš JK: naujausias rusų siaubas - „Brimstone 2"  ()

JK yra pasirengusi Ukrainai perduoti atnaujintas „Brimstone 2", lazeriu valdomas raketas, kurių skrydžio nuotolis yra dvigubai didesnis nei ankstesnių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neseniai britų leidinys „The Daily Telegraph" pranešė, kad Londonas pasirengęs Kyjivui perduoti naujas raketas „Brimstone 2". Pažymėtina, kad šios raketos turi būti paleistos iš oro, praneša „Ukraina 365".

Tačiau Ukrainos ginkluotosios pajėgos sugebėjo sukurti mobiliuosius paleidimo įrenginius ir paleisti jas tiesiai iš sunkvežimių. Didžioji Britanija pirmąją „Brimstone" raketų partiją Ukrainai perdavė beveik prieš šešis mėnesius.

 

Raketa „Brimstone 2" pasižymi tokiomis savybėmis: paleidus iš oro, nuotolis siekia 60 km, o nuo žemės – 12 km. Vienos raketos kaina yra 202 000 eurų.

Raketa gali nusitaikyti lazeriu arba pasirinkti taikinį iš anksto užprogramuotame sąraše su itin aukšto dažnio milimetrinių bangų radaru. Ši sistema leidžia ginklui skenuoti mūšio lauką ir pasirinkti tinkamiausią taikinį, išskyrus civilines transporto priemones ar mažiau svarbią karinę įrangą. „Brimstone 2" buvo sukurta 2016 m. Jos kovos galvutė sveria 6,3 kg. Raketa skirta naikinti transporto priemonėms.

 

Tačiau buvo sukurta šio ginklo jūrinė versija, specialiai pritaikyta naudoti prieš greito puolimo laivus, tokius kaip greitaeigiai kateriai. Didžiosios Britanijos premjeras R. Sunakas vizito Kyjive metu paskelbė apie 50 milijonų svarų sterlingų (57 700 000 eurų) karinę pagalbą Ukrainai.

Bet „Brimstone 2" raketos bus skirtos už šio paketo ribų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(67)
(0)
(67)

Komentarai ()