Legendinis britų sraigtasparnis „Sea King“ jau – Ukrainoje: Wallace'as paskelbė galingą pagalbą Kijevui  ()

Britanija Ukrainai duos tris sraigtasparnius „Sea King“ ir 10 000 artilerijos sviedinių, o Ukrainos pilotai buvo apmokyti Didžiojoje Britanijoje.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-11-23 Legendinis britų sraigtasparnis „Sea King“ jau – Ukrainoje: Wallace'as paskelbė galingą pagalbą Kijevui  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lapkričio 22 d., per kalbą Osle Didžiosios Britanijos gynybos ministras Benas Wallace'as pripažino, kad vienas iš trijų sraigtasparnių „Sea King“ jau yra Ukrainoje, o ukrainiečių pilotai Britanijoje treniruojasi jau 6 savaites.

Šie sraigtasparniai yra skirti paieškos ir gelbėjimo  operacijoms.

Ministras taip pat paskelbė apie 10 000 artilerijos sviedinių tiekimą Ukrainai. Wallace'as pabrėžė, kad Londonas ir toliau rems Ukrainą siekiant išvaduoti teritoriją nuo Rusijos kariuomenės.

Vizito Kijeve metu Didžiosios Britanijos premjeras Sunakas pažadėjo aprūpinti 120 oro gynybos sistemų ir radarų. Be to, Sunakas pažadėjo žiemos įrangą (miegmaišius ir kilimėlius, šiltus drabužius) ir humanitarinę pagalbą.

Wallace'o teigimu, Didžioji Britanija išlieka antra šalimi po JAV, teikiančių Ukrainai didelę karinę pagalbą.

Sraigtasparnis „Sea King“ yra britų to paties pavadinimo amerikietiško „Sikorsky S-61“ sraigtasparnio, kurį gamina „Westland Helicopters“, versija. Sraigtasparnis gavo „Rolls-Royce Gnome“ variklį ir visiškai kompiuterizuotą skrydžio valdymo sistemą. „Sea King“ pirmiausia buvo sukurtas misijoms prieš povandeninius laivus.

 

Be kovos Folklandų kare, Persijos įlankos kare, Bosnijos kare, Irako ir Afganistano kare, „Jūrų karalius“ bene geriausiai žinomas kaip paieškos ir gelbėjimo tarnybos darbinis arkliukas.

2018 m. paskutinis likęs „Sea King“ variantas buvo išimtaas iš tarnybos. Dauguma sraigtasparnių buvo pakeisti „NHIndustries“ NH90 ir „AgustaWestland“ AW101.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(41)
(0)
(41)

Komentarai ()