[Žinios trumpai] Rusija tikisi sutriuškinti NATO ginklus: į Krymą siunčiami ypatingi kovos kompleksai „Pole-21E“  (3)

Rusijos Federacija tikisi, kad  trikdžių mašinos R-340RP padės jiems išvengti tiksliųjų ginklų, kurie tarnauja ar dar tarnaus Ukrainos ginkluotose pajėgose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Į Krymą perkeliamos elektroninės karybos sistemos „Pole-21E“, žymimos kodu R-340RP. Jos gali slopinti palydovinį ryšį, trikdyti ypatingai tikslius ginklus. Šios sistemos įprastai saugo strateginės svarbos objektus ir savo generuojamais trikdžiais kovoja su modernia ginkluote.

Tačiau karo ekspertas Aleksandras Kovalenko mano, kad jos nepadės, nes jų aprėpties zonoje bus nuslopintas ne tik GPS, bet ir rusiškas GLONASS. Vieno tokio komplekso aprėpties plotas yra apie 1,5 kvadratinio kilometro. Stovėdamas šalia vertingo taikinio toks trikdžių generatorius gali suveikti, bet norint aprėpti reikšmingą plotą, reikia daug tokių mašinų ir daug energijos joms.

„Kad ir kaip būtų, akivaizdu, kad Rusijos okupantai Krymo teritorijoje pradeda jausti spaudimą. Nežinojimas, iš kur ir į ką tiksliai gali būti nusitaikyta, verčia juos saugotis visais įmanomais būdais. Pavyzdžiui, kaip buvo su baržomis 436 BIS su atšvaitais Krymo tilto zonoje. O šios jūsų baržos padėjo?“ – rašo Kovalenko.

(100)
(2)
(98)

Komentarai (3)