[Žinios trumpai] Trečdalis Vakarų Ukrainai perduotų haubicų jau neveikia: JAV kariuomenė Europoje pakelta ant kojų, Lenkijoje kuriama speciali bazė  (1)

JAV gynybos agentūrų duomenimis, trečdalis Ukrainai perduotų Vakaruose pagamintų haubicų yra neveikiančios.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kadangi karo lauke remontuoti artileriją yra problemiška, tuo susirūpino Pentagonas, kuris Lenkijoje įkūrė remonto centrą, praneša „The New York Times“.

Pastaraisiais mėnesiais prasidėjo anksčiau neskelbtas kapitalinis ginkluotės remontas. Ukrainos ginklų būklę atidžiai nagrinėja JAV kariuomenės pareigūnai, kurie atsisakė aptarti programos detales su žurnalistais.

Kodėl genda Ukrainoje naudojama artilerija? Atsakymas paprastas - ji yra labai intensyviai naudojama. Tampoma po raižytus laukus, atakuojama priešo ir pati šaudydama ji sparčiai dėvisi. Haubicos yra mašinos, kuriose yra judančių detalių. Šūviai tampa mechaniniu šoku, kuris su laiku gadina kai kuriuos mazgus. Tai yra normalu ir numatyta.

 

Ukraina iki Rusijos invazijos pasikliovė sovietine 152 mm artilerija. Dabar perėjo prie 155 mm NATO standarto. Tie vakarietiški ginklai yra gerai pažįstami visai Europai, todėl protinga juos remontuoti Vakaruose. Nemažai haubicų bus remontuojama Lenkijoje (dalį jų Lenkija ir suteikė), kai kurios - kitose šalyse, įskaitant Lietuvą.

(122)
(2)
(120)

Komentarai (1)