„Putino laukia mirtini spąstai - tai kas prasideda Ukrainoje, visiškai sužlugdė Napoleoną ir Hitlerį“  ()

Kremlius tikisi, kad šaltis padės nugalėti Ukrainą, tačiau viskas gali atsisukti prieš Rusijos kariuomenę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dabartiniame kare Kremlius vertina ir orus: humanitarinė katastrofa, kuriai jis pasmerkia taikius ukrainiečius, atimdamas iš jų šviesą ir šilumą ateinančio šalto oro sąlygomis, privers trauktis ir Ukrainos ginkluotąsias pajėgas. Tačiau dabar, kai agresorė yra ji pati, Rusija gali patekti į tuos pačius spąstus kaip Napoleonas ar Vermachtas.

Apie tai savo tinklaraštyje „Telegram" rašo Rusijos ir Izraelio verslininkas Leonidas Nevzlinas, V. Putino režimo priešas.  

Vašingtono karo studijų institutas (ISW) mano, kad šalta žiema greičiausiai bus palanki ukrainiečiams, o Rusijos pajėgos atsidurs nepalankioje padėtyje.

„Žiemos orai gali padaryti neproporcingai daug žalos prastai aprūpintoms Rusijos pajėgoms Ukrainoje“, – sakoma naujausioje ISW ataskaitoje.

JK Gynybos departamentas neseniai pranešė, kad išsiuntė 195 000 vienetų žieminės įrangos, o kiti Vakarų partneriai, įskaitant Lietuvą, Vokietiją, Daniją, JAV, Švediją ir Suomiją, taip pat tiekia uniformas, mobiliuosius generatorius ir palapines 200 000 Ukrainos karių. Kanada parūpino Ukrainai pusę milijono vienetų žieminių uniformų.

Tuo pačiu metu Rusijoje kariškiai netgi savo lėšomis turi pirkti maistą, o, sprendžiant iš „Telegram" žinučių, karšto davinio kartais nemato kelias dienas. Gynybos ministerija, regis, iš Irano pirko ne tik bepiločius orlaivius, bet ir šalmus, ir neperšaunamas liemenes.

 

Tačiau iranietiškos uniformos vargu ar jiems padės esant -20 laipsnių šalčiui. Praėjusią žiemą, bandydama veržtis į Kyjivą, Rusijos armija susidūrė su mechaniniais transporto gedimais dėl prastos gamybos ir nesugebėjimo kruopščiai izoliuoti tankų ir šarvuočių. Nuo to laiko beveik nebuvo padarytos reikiamos išvados.

Kad ir kaip Kremlius gąsdintų Ukrainą, o gal ir visą Europą šaltais orais, tiesą sakant, jis pats jų bijo dar labiau. Nes kad ir kiek neapmokytų ir per mažai sukomplektuotų karių įmestų į karo įkarštį, kad ir kiek ligoninių ir mokyklų būtų subombarduota, Ukraina neketina trauktis. Ir iki pavasario Rusijos kariuomenė gali neatsilaikyti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(208)
(2)
(206)

Komentarai ()