[Žinios trumpai] Į Ukrainą išsiųstos didelio tikslumo raketos „Brimstone 2“ - išskirtinis Video iš JK  ()

Ukraina iš Jungtinės Karalystės gavo didelio tikslumo lazeriu valdomas raketas „Brimstone 2“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Kaip dalį savo pagalbos paketo, Jungtinė Karalystė suteikė Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms valdomų raketų „Brimstone 2“. Ši pagalba suvaidino labai svarbų vaidmenį stabdant Rusijos veržimąsi", - nurodyta pranešime.

Jungtinės Karalystės gynybos ministerija taip pat paskelbė vaizdo įrašą, kuriame matyti, kaip į Ukrainą išsiunčiamos „Brimstone 2“ raketos.

Apie „Brimstone 2“ raketų siuntimą į Ukrainą rašė ir „The Telegraph“. Teigiama, kad Ukrainos kariai modifikavo sunkvežimius, kad panaudotų juos kaip mobilias paleidimo platformas, naikindami Rusijos tankus ir kitą įrangą iš toli. Paprastai šios raketos paleidžiamos iš oro.

 

„Brimstone 2“ yra labai tiksliai valdoma raketa, kuri gali būti naudojama ir apgyvendintose vietose - ji tiesiog yra tokia taikli.

Pirmoji „Brimstone“ versija Karališkose oro pajėgose buvo pradėta eksploatuoti 2005 m. Patobulintas modelis „Brimstone 2“ buvo pradėtas eksploatuoti 2016 m.

„Brimstone 2“, kurios veikimo nuotolis yra apie 60 kilometrų, turi 6,3 kilogramus sveriančią kovinę galvutę. Ji visų pirma buvo sukurta smogti į antžeminius taikinius, įskaitant judančias transporto priemones. Yra ir versijų, pritaikytų atakuoti laivus, katerius.

(62)
(2)
(60)

Komentarai ()