[Žinios trumpai] „Reljefas lygus kaip stalas, HIMARS daužo viską“: Ukraina gali prasibrauti į Krymą, pusiasalio griūtis neišvengiama  ()

Rusijos istorikas, Rusijos Federacijos savivaldybės deputatas Dmitrijus Černyševskis mano, kad karinė Krymo išvadavimo operacija Ukrainos pajėgoms yra įkandama.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dmitrijus Černyševskis teigia, Ukrainos ginkluotosios pajėgos artimiausiu metu gali kirsti Dniprą ir prasibrauti per frontą iki okupuoto Krymo.

„Ukrainiečių vadovybės pajėgumai yra daug didesni nei Rusijos. Rusai jau žengė savo žingsnį – puolė prie Vuhledaro ir Donbase. Ukrainos vadovybė – dar ne. Kad ir kur jis bebūtų, Rusijos kariuomenės laukia labai sunkūs laikai, nes šiuo metu nepajėgi jų atmušti. Ne veltui iš Kremliaus sklinda informacija, kad generolai vėl reikalauja iš Putino „geros valios gesto“ - pasitraukimo iš teritorijų, kurių jie nebegali išlaikyti... Visų pirma čia kalbama apie Lysyčanską ir Severodonecką, Svatovo-Kreminos regioną“, – sakė rusų istorikas.

Jis priminė, kad viename iš naujausių JAV karinės pagalbos Ukrainai paketų buvo šarvuoti kateriai - net 40 jų. Jie gali būti panaudoti Dnipro kirtimui.

„Jie stovi dešiniajame aukštesniame krante, turi artileriją, didelio tikslumo sviedinius „Excalibur“, HIMARS, aviaciją... O prieš juos - reljefas lygus kaip stalas“, – sakė ekspertas, pridurdamas, kad nemato, kaip rusų pajėgos galės išlaikyti gynybos linijas kairiajame Dnipro krante. Rusai čia galės būti praretinti tiksliais tolimojo veikimo ginklais, ypač HIMARS.

 

Černyševskis mano, kad Ukrainos ginkluotųjų pajėgos gali planuoti operaciją perpjauti Rusijos sausumos koridorių į Krymą, prasibraunant iki Azovo jūros Zaporižės fronte. Po to „bus galima ramiai tvarkytis“ su Krymo išvadavimu. „Sevastopolio kritimas Rusijos Federacijai bus toks stiprus smūgis, kad nenustebčiau, kad tai užbaigs šį karą su rimtomis politinėmis ir socialinėmis pasekmėmis pačioje Rusijoje“, – pareiškė Černyševskis.

(168)
(1)
(167)

Komentarai ()

Susijusios žymos: