[Žinios trumpai] Gerų žinių nuojauta - Ukraina gaus naikintuvus F-15: skelbiama, kada tai įvyks  ()

Ukrainai labai praverstų karo aviacijos papildymas. Tik jo nėra ir šalys iki šiol nesusitarė, kaip tai padaryti. Tačiau dabar karo ekspertas Olegas Ždanovas teigia, kad Ukraina gaus ne šiaip kokių sovietinių naikintuvų, o F-15.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ždanovas teigia, kad pirmasis F-15 tarnybą Ukrainoje galėtų pradėti jau 2023 metų vasarą. Anksčiau tai tikriausiai neįmanoma, nes užtrunka pilotų paruošimas.

„Faktas tas, kad pilotai ruošiami, bet tai yra perspektyva, ir iš oficialios pusės galiu tvirtai teigti, kad nuo spalio 1 d., kai įsigaliojo nauji finansiniai metai JAV, 100 mln. Amerikos biudžete buvo skirta mūsų lakūnų rengimui. Pilotų mokymas, jeigu kalbame apie karo mokyklos kariūną, trunka apie trejus metus. Pirmas kursas – teorinės žinios. Nuo antro kurso prasideda mokomieji skrydžiai, o 3-4 kursuose jau skraidoma koviniais orlaiviais“, – aiškino ekspertas.

Ukraina neturi 3-4 metų. Tačiau į mokslus galima siųsti pilotus, kurie jau turi žinių. Persikvalifikavimas naujo tipo orlaivių pilotavimui gali užtrukti 6-12 mėnesių. Kartu Ždanovas patikino, kad Ukraina kartu su apmokytais pilotais priims ir naikintuvus.

„Pirmieji pokalbiai apie mūsų pilotų mokymus užsienyje prasidėjo maždaug birželį, o dabar kažkur gruodžio-sausio mėnesiais turėtų pasirodyti pirmieji pilotai. Jei kursai truks 11 mėnesių ar metus, tai kitą vasarą pamatysime savo pilotus. Galite būti tikri, kad kai tik pilotai bus pasiruošę, iškart iškils orlaivio išvaizdos klausimas ir naikintuvai Ukrainoje pasirodys jau su mūsų karo spalvomis“, – pažymėjo Ždanovas.

 

Kartu jis patikslino, kad kol kas neaišku, kaip bus sprendžiamas orlaivių finansavimo klausimas.

(98)
(0)
(98)

Komentarai ()