Ukraina ruošiasi grandioziniam puolimui: bus didžiulis katilas su dešimtimis tūkstančių rusų kareivių  ()

Mūšis dėl Melitopolio bus lemiamas Putino pradėtame kare.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Po Chersono vyks mūšis dėl Melitopolio. Jis suvaidins lemiamą vaidmenį Putino pradėtame kare prieš Ukrainą, jos žmones ir nepriklausomybę.

Pergalė atvers kelią Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms į Mariupolį ir uždarys katile dešimtims tūkstančių Rusijos karių, rašo „Telegram“ kanalas „Možem objasnit“.

Po dviejų didelių pergalių rudenį (Charkivo ir Chersono srityse) Ukrainos kariuomenė ruošiasi naujam puolimui. Kitas taikinys galėtų būti Melitopolis Zaporižioje. Tarp Rusijos karių ir Ukrainos ginkluotųjų pajėgų nėra didelės vandens užtvaros, o pagrindiniai RF ginkluotųjų pajėgų tiekimo keliai yra Ukrainos artilerijos naikinimo zonoje. Anot ISW, Ukraina jau pradėjo ruoštis būsimam puolimui ir jau rengia atakas keliuose bei ten, kur koncentruojasi gyvoji jėga.

Kyjivas turi pagrindo optimizmui. Pirma, Kyjivas turi iniciatyvą. Būtent Ukrainos ginkluotosios pajėgos pasirenka būsimo mūšio lauką. Kol Rusijos kariuomenė telkia savo pastangas Donecko srityje, Kyjivas ieško silpnų vietų Rusijos grupės gynyboje.

Antra, smūgių taktika į tiekimo linijas, sandėlius ir pajėgų sutelkimą duoda vaisių. Atsižvelgiant į tai, kad pagrindinius Zaporižioss kelius apšaudo Ukrainos artilerijos ir HIMARS sistemos, rusai turi problemų dėl tiekimo.

 

„Staigus Melitopolio puolimas gali sudaryti sąlygas didžiuliam katilui, kuriame atsidurs dešimtys tūkstančių rusų karių. Jie galės trauktis tik į Krymą – siaura Perekopo sąsmauka“, – pažymi šaltinis.

Melitopolio užėmimas gali paskatinti proveržį į Mariupolį – jo netektis diktatoriui Putinui bus ypač skausminga. Dabar, tikėdamasi Ukrainos ginkluotųjų pajėgų puolimo, Rusijos kariuomenė toliau daro įtvirtinimus minėtuose miestuose, paversdama juos tvirtovėmis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(70)
(1)
(69)

Komentarai ()

Susijusios žymos: