[Žinios trumpai] Bloga žinia Rusijai: Turkija į Ukrainą nori atsiųsti ypatingus laivus - laukia leidimo iš JT  (4)

Šiuo metu žinoma, kad Turkijos bendrovė „Karpowership“ derasi su „Ukrenergo“ dėl plaukiojančių elektrinių išdėstymo netoli Odesos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Turkijos bendrovė „Karpowership“ siūlo į Ukrainą siųsti plaukiojančias elektrines ir taip padėti ukrainiečiams įveikti elektros energijos tiekimo sutrikimus, kilusius dėl Rusijos ginkluotųjų pajėgų raketų atakų.

„Su „Ukrenergo“ vadovybe svarstome trijų laivų-elektrinių, kurių bendra galia 300 MW, švartavimą netoli Odesos“, – sakė Zeynep Harezi, „Karpowership“ atstovė. Ji pridūrė, kad, kai bus susitarta dėl techninių ir komercinių detalių, bendrovės ieškos būdų, kaip elektrinės galėtų saugiai atkeliauti į Ukrainą.

Harezi taip pat pabrėžė, kad plaukiojančių elektrinių perdavimo Ukrainai planui reikalingas JT pritarimas. „Manau, kad mums reikės žalios šviesos Jungtinių Tautų lygmeniu, kad tai įgyvendintume“, – sakė ji. Žinoma, reikalingas užtikrinimas, kad laivai bus saugūs nuo Rusijos atakų grėsmės.

 

Įmonės atstovų teigimu, atsižvelgiant į poreikius ir bendrą situaciją, plaukiojančios elektrinės į Ukrainą gali atkeliauti dar iki 2022 metų pabaigos. Juk visi laivai jau paruošti ir pradėti eksploatuoti. Jei reikėtų, pakaktų trijų savaičių, kad jie pradėtų gaminti elektrą Ukrainai.

Atsižvelgiant į tai, kad trys laivai-elektrinės dirbs visu pajėgumu, jie galės aprūpinti elektra iki 1 mln. namų ūkių.

(177)
(0)
(177)

Komentarai (4)