Rusijoje netikėta žinia: susidorota su legendiniu rusų propagandistu - skelbiama, kas jam nutiko  ()

Karinių pralaimėjimų Ukrainoje fone Kremlius pradėjo ypač uolių propagandistų „valymą“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos propagandistas Sergejus Mardanas buvo atleistas iš odiozinio radijo „Komsomolskaja Pravda“. Jis pasižymėjo ypač griežta retorika prieš ukrainiečius.

Rusijos žiniasklaida pranešė apie S. Mardano „pasitraukimą“ iš „Komsomolskaja Pravda“.

Situaciją su propagandistu paviešino į Rusijos Federaciją pabėgęs Ukrainos išdavikas, buvęs Rados deputatas Olegas Carevas, skelbia Dialog.UA.

Mardanas yra vienas žinomiausių Rusijos propagandistų. Prasidėjus „specialiajai operacijai“, jis ėmė viešai raginti karo nusikaltimus prieš ukrainiečius ir net genocidą. Taigi neseniai su šypsena ir juokais savo laidos eteryje jis aptarė rusų karių vykdomus ukrainiečių kankinimus.

„Sergejus Mardanas buvo atleistas iš radijo“, – rašė Carevas. Jis patikslino, kad bendrose laidose propagandistas tyčia provokavo jį aštresniems pasisakymams.

Galima manyti, kad Mardano „kraujo troškulys“ ukrainiečiams pasirodė perdėtas. Anksčiau dėl tos pačios priežasties propagandistas Antonas Krasovskis buvo atleistas iš „Russia Today“ po to, kai ragino masiškai žudyti Ukrainos vaikus. Jis neteko pareigų, kai jo pareiškimas buvo pastebėtas Vakaruose.

 

Istoriją su Mardanu pakomentavo Ukrainos žurnalistas Denisas Kazanskis. Jis įsitikinęs, kad atleidimo priežastis buvo S. Mardano kritika Rusijos Federacijos karinei-politinei vadovybei dėl pralaimėjimo kare su Ukraina.

„Nėra nieko juokingesnio už propagandistą, kuris buvo netinkamai panaudotas ir išmestas. Anksčiau ar vėliau taip bus ir su likusiais“, – kalbėjo žurnalistas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(132)
(1)
(131)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: