Putinas kartoja Hitlerio manevrą: propaganda įjungia naują režimą ir ruošia liaudį siaubingam žingsniui  ()

Kremliaus propagandos mašinos retorikoje įvyko ryškus lūžis. Niekas nebeprisimena retorikos „užimti Kyjivą per 3 dienas“. Vietoj to rusus gąsdina Hagos tribunolu dėl nusikaltimų prieš Ukrainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos politikos analitikas Abbasas Galliamovas pakomentavo šią situaciją savo „Telegram“ tinklaraštyje.

Jis įsitikinęs, kad pasikeitusi retorika yra Kremliaus reakcija į besikeičiančias rusų nuotaikas. Naujausi sociologiniai tyrimai rodo tendencijas, kurios nėra palankios Rusijos vadovybei: nusivylimą vadinamosios „specialiosios operacijos“ rezultatais ir mažėjančią paramą karui.

„Rusijos Federacijos pralaimėjimas jau tapo toks akivaizdus, (...) kad nebėra prasmės juos (Rusijos Federacijos piliečius) įtikinėti, jog viskas vyksta pagal planą. Taigi, užuot skatinęs tikėjimą greita pergale, Kremlius nusprendė įjungti savižudžio sprogdintojo emocijas“, – aiškino Galliamovas.

Jis pažymėjo, kad tokią pačią retoriką Hitlerio režimas naudojo 1945 metų pradžioje, kai jam grėsė pralaimėjimas kare. Kitas fiurerio žingsnis buvo išsiųsti 14 metų berniukus į frontą.

 

Atsižvelgiant į tai, kaip tiksliai Putinas kopijuoja Hitlerio režimą, negalima atmesti panašaus scenarijaus Rusijoje. Režimas ir jo tarnai neturi ko prarasti, todėl gali žengti tokį žingsnį.

„Pradėkite ruošti savo vaikus, mielos rusų moterys. Kai jūsų vyrai baigsis, jie ateis jų pasiimti“, – perspėjo Galliamovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(53)
(0)
(53)

Komentarai ()