[Žinios trumpai] Įvyko dar vienas smūgis Lukašenkai: reanimacijoje Aukščiausiojo Teismo vadovas  ()

Kadangi teisėtai neišrinktas Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka, regis, prieš Putino valią atsisakė siųsti savo pajėgas į Ukrainą, dabar prognozuojama jo priešlaikinė mirtis. Spėjama, kad Putinas jo gali atsikratyti, kad visiškai prarytų Baltarusiją. Todėl mirtys ir ligos Lukašenkos aplinkoje atrodo įtartinai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Baltarusijos Respublikos Aukščiausiojo Teismo vadovo Valentino Sukalo sveikatos būklė labai pablogėjo. Šiuo metu pareigūnas yra reanimacijoje, kaip praneša „Naša Niva“

Teigiama, kad Valentinas Sukalo ilgai nesirodė viešoje erdvėje. Laikraščio žiniomis, Baltarusijos valstybės veikėjas yra reanimacijoje, kur kovoja su sunkia liga.

Leidinys pažymėjo, kad pareigūnas yra Sovietų Sąjungos „teismo darbo veteranas“. Sukalo tęsė teisininko darbą valdant prezidentui Aleksandrui Lukašenkai. Žurnalistai taip pat paminėjo, kad dėl Sukalo veiklos Baltarusijos piliečiai beveik prarado galimybę teisme įrodyti savo nekaltumą. Jam vadovaujant, kaltų nuosprendžių skaičius išaugo iki 99,7 proc., o politinėse bylose – iki 100 proc.

Kodėl žurnalistai susidomėjo Aukščiausiojo Teismo vadovo sveikata? Na, jis gimė 1942 metais - jis yra pagyvenęs ir jo sveikata, greičiausiai, seka tokio amžiaus rodiklius. Tačiau Sukalo yra ilgametis Lukašenkos bendražygis, net jei jie ir nėra artimi draugai. Jei sprendimus priimdavo Lukašenka, Sukalo teismuose juos paversdavo precedentais ir praktika. Sukalo sveikatos blogėjimas, atsitiktinis jis ar ne, mažina Lukašenkos bazę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(67)
(2)
(65)

Komentarai ()