[Žinios trumpai] „Tai yra teroristai!“ JAV senatoriai reikalauja sutvarkyti PMC „Wagner“  ()

„JAV turėtų nedelsdama paskelbti PMC „Wagner“ užsienio teroristine organizacija.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Grupė JAV senatorių pristatė įstatymo projektą, kuriuo PMC „Wagner“ pripažįstama teroristine organizacija. Tai buvo pranešta respublikonų senatoriaus Rogerio Wickerio, vieno iš įstatymo projekto autorių, svetainėje.

Įstatymo projekte reikalaujama, kad JAV valstybės sekretorius Anthony Blinkenas per 90 dienų nuo įstatymo projekto priėmimo, PMC „Wagner“ paskelbtų užsienio teroristine organizacija.

Įstatymo projektą parengė dvi partijos: dokumentą rėmė demokratas senatorius Benas Cardinas, jį palaikė keli abiejų partijų kongresmenai.

„JAV turėtų vadinti šią šešėlinę armiją taip, kokia ji yra: užsienio teroristinė grupuotė. Turime patraukti juos atsakomybėn kartu su visais, kurie jas remia“, - sakė respublikonas Wickeris.

 

Cardinas, kuris taip pat vadovauja JAV Helsinkio komisijai, sakė, kad PMC „Wagner“ yra susijęs su daugybe nusikaltimų Ukrainoje, Sirijoje ir Afrikoje.

„JAV turėtų nedelsdama paskelbti PMC „Wagner“ užsienio teroristine organizacija. Tai sumažins Rusijos kariuomenės galią ir padės patraukti atsakomybėn žmogaus teisių pažeidėjus“, - sakė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(60)
(0)
(60)

Komentarai ()