Ruošiamas galingas smūgis „Putino draugams“: JAV imasi veiksmų Dubajuje  ()

Vašingtonas tęsia derybas su Jungtinių Arabų Emyratų atstovais, reikalaudamas, kad sankcijų vengiantys asmenys būtų teisiškai nubausti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV teisingumo departamentas imasi veiksmų, kad atimtų jachtą „Madame Gu“, prisišvartavusią Dubajuje. Anot „The New York Times“, jei Vašingtonui pavyks įgyvendinti savo planą, tai taps grėsme daugeliui Rusijos piniguočių, kurie, prasidėjus plataus masto karui, pasirinko Dubajų kaip verslo ir turto saugojimo vietą.

Kol kas Jungtinių Arabų Emyratų dar nesutiko sudaryti sandorį su Vakarais ir atsisako patraukti baudžiamojon atsakomybėn Rusijos oligarchus, kuriems taikomos sankcijos. Tačiau Vašingtonas tęsia derybas su Arabų Emyratų atstovais, reikalaudamas, kad sankcijų vengiantys asmenys būtų teisiškai nubausti.

99 metrų ilgio „Madam Gu“, kurios vertė 156 milijonai dolerių, buvo įtraukta į JAV sankcijų sąrašą birželį. Pasak JAV, jachta siejama su Valstybės Dūmos deputatu Andrejumi Skochu, kuris 2018 metais buvo įtrauktas į juodąjį sąrašą „dėl ilgalaikių ryšių su Rusijos organizuotomis nusikalstamomis grupuotėmis“.

 

Pastarosiomis savaitėmis iš jachtos „Madame Gu“ dingo vėliava. Taip gali būti dėl to, kad iš laivo buvo atimta teisė plaukioti su Kaimanų salų vėliava.

Nuo vasario 24 dienos Dubajus tapo saugiu prieglobsčiu turtingiems rusams, kurių daugelis yra artimi Putinui. Yra žinoma, kad mažiausiai 38 Rusijos Federacijos verslininkai ar pareigūnai Dubajuje turi nekilnojamojo turto, kurio bendra vertė viršija 314 mln. Penkiems iš jų taikomos JAV sankcijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(59)
(0)
(59)

Komentarai ()

Susijusios žymos: