Skelbiama kruviniausia, žiauriausia ir sunkiausia karo kryptis: „čia yra pagrindinis šio karo sprendimo taškas“  (2)

Tai vienas pagrindinių karo taškų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bachmutas yra vienas iš pagrindinių karo taškų, kurį Rusijos kariuomenė bando įveikti. Tačiau Ukrainos kovotojai, nepaisydami sunkių sąlygų, smogia priešui, kuris patiria didelių nuostolių ir yra išsekęs.

Rytų pajėgų grupės atstovas Serhijus Čerevatijus tai sakė „24 kanalo“ eteryje, informuoja Censor.NET, remdamasis „RBC-Ukraine“.

„Šiandien Bachmuto kryptis yra kruviniausia, žiauriausia ir sunkiausia Rusijos ir Ukrainos karo kryptis. Ir, ko gero, pagrindinis šio karo sprendimo taškas. Priešas ten smogia įvairių miestų rajonuose: Bachmute, Soledare, Kliščivkoje ir kitose gyvenvietėse“, – sako Čerevatijus.

Jis taip pat sakė, kad okupantai ir toliau vykdo masinius apšaudymus, vien per praėjusią parą buvo užfiksuotas 261 priešo apšaudymas iš įvairių artilerijos sistemų.

„Viso to fone priešas patiria labai didelių nuostolių, ypač Bachmuto kryptimi, ten bene didžiausia priešo nuostolių koncentracija, vien per šią dieną Rusijos Federacija neteko 81 žuvusio ir dar 68 sužeisti. Tai yra vidutinė jų nuostolių šia kryptimi amplitudė“, – pažymėjo Čerevatijus.

Anot jo, apskritai rytų fronte priešas patiria didžiausius nuostolius, o atsižvelgiant į tai, kad priešui strategiškai nepavyko pasiekti vadinamųjų „tikslų“, dabar jis bando įveikti vieną iš pagrindinių punktų bet kokia kaina.

 

Todėl priešas kovoja už Bachmutą, siekdamas politiniu lygmeniu parodyti „Donbaso išlaisvinimą“ ir „už ką žuvo Rusijos Federacijos kariai“.

„Todėl Bachmutas yra vienas iš pagrindinių punktų, kurį jie norėtų įveikti. Prie tokios nuomonės yra linkę net užsienio ekspertai. Mes nuolat smogiame priešui sunkiomis sąlygomis, reaguodami į jų puolimo veiksmus, sunaikindami didžiulius kiekius personalo ir įrangos. Ir apskritai priešas yra išsekęs šiuose mūšiuose“, – apibendrino Čerevatijus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(76)
(1)
(75)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: