[Žinios trumpai] „Pasirašė sau mirties nuosprendį“: Vakarų ir Rusijos ekspertai vieningai skelbia, jog Putinas neteks gyvybės  ()

Pradėdamas karą prieš Ukrainą, Rusijos diktatorius Vladimiras Putinas pasirašė sau mirties nuosprendį. Mažai tikėtina, kad jis sulauks tarptautinio tribunolo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokią nuomonę „YouTube“ kanale „Khodorkovsky LIVE“ išsakė Rusijos teisininkas ir politinis emigrantas Ilja Novikovas.

Jis įsitikinęs, kad po karo Putino nebeliks. O diktatorius tikriausiai neteks gyvybės tą pačią akimirką, kai baigsis karas.

„Nemanau, kad Putinas sulauks teismo proceso įprasta šio žodžio prasme. Kiekvieną savaitę mažėja jo šansai atlaikyti tokį išbandymą. Manau, kad jis bus nužudytas pereinant šiam karui į epilogą“, – sakė Novikovas.

Pažymėtina, kad tokios nuomonės laikosi daugelis ekspertų tiek Rusijoje, tiek užsienyje. Faktas tas, kad totalitariniai režimai, tokie kaip Putino, labai jautriai reaguoja į karinius pralaimėjimus ir dažnai žlunga dėl pralaimėto karo.

 

Manoma, kad Rusijos diktatorius žlugs per elito sukilimą arba taikesniu būdu – nušalinus diktatorių nuo valdžios ir paskyrus jo įpėdinį. Manoma, kad liaudies sukilimo scenarijus Rusijoje yra mažai tikėtinas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(44)
(2)
(42)

Komentarai ()

Susijusios žymos: